Mehmet Şimşek'in günlüğü deşifre oldu

Mehmet Şimşek'in günlüğü deşifre oldu
Yüksek fiyatlardan, geçim sıkıntısından buram buram bunaldığımız şu günlerde ödüllü karikatürist Emre Ulaş, duruma bir de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gözü ile baktı...

Mehmet Şimşek'in kimseye söyleyemediği ve günlüğü ile paylaştıkları mizah ustası Emre Ulaş'ın kalemine takıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in merak edilen günlüğü Emre Ulaş'ın kalemi ile ortaya çıktı. Şimşek'in gizli günlüğünden zamlar, vergiler çıktı.

İşte ödüllü karikatürist Emre Ulaş hicvettiği çok konuşulacak Mehmet Şimşek'in günlüğü

mehmetsimsekgunluk.jpg

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomisinin en kötü olduğu dönemlerden birinde Hazine'nin başına getirildi. Şimşek, "Gerçekçi ekonomi politikaları" sözleriyle başladığı görevine, yüksek zam ve vergilerle devam etti. Son konuşmasında Şimşek, halihazırda borçla dönen vatandaşın ihtiyaç kredisi ve kredi kartı kullanımına müdahale eden bir dizi adım attı.

Mizah ustası Emre Ulaş, Şimşek'in görevdeki ilk 3 ayını çizdiği karikatürle hicvetti. Ulaş, Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olduğu günden bugüne gizli gizli yazdığı günlüğünü ortaya çıkardı. Ulaş'ın karikatüründe, Şimşek'in, "3 Haziran, Sevgili Günlük... "Gerçekçi ekonomi" sloganıyla göreve okkalı zamlar, okkalı vergilerle başladık" yazdığı görülüyor.

22 Temmuz'da günlüğünün başına yeniden oturan Şimşek, "Sevgili günlük.. ÖTV, KDV, zamlar tam gaz..." yazarken, 16 Ağustos'ta ise, "Bugün yeni zamlar yapacağım duyumunu aldım vee birkaç kalemle defter stokladım. İlk yüz gün idare eder beni" yazıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.