Mehmet Şimşek yeni planını açıkladı 'Bankalar tek tek inceleyecek son kararı Merkez Bankası verecek

Mehmet Şimşek yeni planını açıkladı 'Bankalar tek tek inceleyecek son kararı Merkez Bankası verecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni planını açıkladı. Bankalar tek tek inceleyecek nihai kararı Merkez Bankası verecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedeflediklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine güçlü destek sağlayacaklarını belirtirken cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedeflediklerini açıkladı.

Merkez Bankası'nın yeni Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programını değerlendiren ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın paylaşımını alıntılayan Şimşek, "Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız" derken teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, finansal fizibiliteyi bankaların inceleyeceğini, nihai kararı Merkez Bankası'nın vereceğini söyledi.

Mehmet Şimşek’in paylaşımı şu şekilde:

“Önemli bir program.

Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız. Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz.

Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek.

Ülkemiz için hayırlı olsun.”

ekran-goruntusu-2023-11-27-143624.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.