Mehmet Şimşek bile bu karikatüre gülüyor

Mehmet Şimşek bile bu karikatüre gülüyor
Mizah usta ismi, ödüllü karikatürist Emre Ulaş’tan hicvin babası geldi. Son yıllarda döviz, enflasyon ve vergiler gibi konulardan başka konuşulacak şey kalmamasını, okula yeni başlayan öğrencilere öğreten öğretmenin ilk ders karikatürü acı tabloyu gözler önüne serdi.

Okulların açılması ile milyonlarca öğrenci bugün ders başı yaptı. Ünlü Karikatürist Emre Ulaş ise çizdiği karikatürde acı gerçeği gözler önüne serdi. Hayat pahalılığının dışında öğrenecek başka bir şeyin olmadığı Ulaş tarafından işte böyle çizildi;

Hayat pahalılığı, enflasyon, vergiler, döviz kurları derken günlük yaşantıda konuşacak başka bir şeyin kalmaması, toplumun 7’den 70’e bu dertten muzdarip olduğunu betimleyen karikatürde Ulaş, okula yeni başlayan öğrencilerin ilk dersini çizdi.

Ders tahtasına enflasyon canavarı, ÖTV ve KDV, dolar, Euro ve kazık şeklindeki zam ve vergileri çizen öğretmen, öğrencilere şu şekilde sesleniyor, “ İşte yeni alfabemiz çocuklaar… Bunları öğrenin yeter size, başka bir şey yok zaten hayatımızda artık!.”

Ulaş’ın bu karikatürü çok ses getirecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.