Meclis Başkanı Kurtulmuş: Ekim ayından itibaren bitmiş olan kalıcı konutlar depremzedelere verilecek

Meclis Başkanı Kurtulmuş: Ekim ayından itibaren bitmiş olan kalıcı konutlar depremzedelere verilecek
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden olan Adıyaman'ı ziyaret eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ekim ayından itibaren bitmiş olan kalıcı konutlar sahiplerine verilecek. Bu bir sıra içerisinde çok süratli bir şekilde gerçekleşecektir" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kahramanmaraş ve Adıyaman'ı ziyaret etti.

Adıyaman'da Afet Koordinasyon toplantısına katılan Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye sadece deprem değil afet bölgesi. Biz bu amaçla afetler gelmeden evvel tedbirlerini almak, bununla ilgili çalışmalarımızı bitirmek mecburiyetindeyiz. Bununla ilgili olarak afetlere dirençli şehirler programıyla bir afet risk kalkanı oluşturacağız" dedi.

DHA'nın haberine göre, "Önümüzdeki önemli meselelerden birisi de sanayi ve ticaretin güçlü bir şekilde sürdürülmesini temin etmek" diyen Kurtulmuş, kalıcı konutlar konusunda ise şunları söyledi:

"Bununla ilgili olarak devlet elindeki bütün imkanları kullanarak depremzede vatandaşlarımızın yanındadır. Büyük seferberlikte Allah'ın izniyle kısa bir süre içerisinde kalıcı konutların tamamlanacağına yürekten inanıyoruz. Ekim ayından itibaren bitmiş olan kalıcı konutlar sahiplerine verilecek. Bu bir sıra içerisinde çok süratli bir şekilde gerçekleşecektir. Böylece orta vadede insanların barınma meselelerinin halledilmesi planlanacaktır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.