Meclis, 27 Temmuz'a kadar çalışma kararı aldı

Meclis, 27 Temmuz'a kadar çalışma kararı aldı
TBMM Genel Kurulunda, AKP'nin kabul edilen grup önerisiyle Meclis'in 27 Temmuz Perşembe gününe kadar çalışmasına devam etmesi kararlaştırıldı.

Genel Kurulda, İYİ Parti'nin "sığınmacılardan kaynaklı asayiş sorunları", YSP'nin "Kobani davası" CHP'nin "Deprem kampanyaları kapsamında toplanan yardımlar" ve AKP'nin "Genel Kurulun gündem ve çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi" ile ilgili grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AKP'nin yanlış Suriye politikası nedeniyle Türkiye'nin, yakın insanlık tarihinin gördüğü en büyük göç dalgasına maruz kaldığını savundu.

Türkkan, "Hacettepe Üniversitesinin araştırmasına göre, Suriyeli sığınmacıların doğum oranı 5,3 iken Türk vatandaşlarımızın sadece 1,7. Suriyeli sığınmacı sayısının gelecek on yıl içerisinde 15 milyon kişiyi aşacağı aşikardır. Böylesine büyük bir yabancı nüfusun gelecekteki muhtemel siyasi hak talepleri ve toplumsal olaylarla birlikte Türkiye'nin başına açacağı dertleri varın siz düşünün." diye konuştu.

AKP'nin Meclis'in çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi ise yapılan oylamada kabul edildi.

Buna göre, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri gündemin ön sıralarına alındı. Ayrıca, TBMM Genel Kurulunun 27 Temmuz Perşembe gününe kadar çalışmalarına devam etmesi kararı alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.