MEB'den yeni dönem açıklaması: Tüm velileri ve öğrencileri ilgilendiriyor!

MEB'den yeni dönem açıklaması: Tüm velileri ve öğrencileri ilgilendiriyor!
Yeni eğitim dönemine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) dikkat çeken bir açıklama geldi.

Milyonlarca öğrenci, 11 Eylül 2023 itibarıyla yeni eğitim dönemine adım atacak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesinde ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

YENİ DÖNEME UYUM BAŞLANGICI

MEB'in başlattığı uyum programı ile birlikte yeni okula, öğretmenlere ve arkadaşlıklara başlayacak olan ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri 4-8 Eylül tarihleri arasında bir araya gelecek.

OKUL UYUM REHBERİ İLE DESTEKLEME SÜRECİ

Okul uyum rehberi, okul öncesi düzeydeki çocukların uyum süreçlerinin desteklenmesini hedefliyor. İlkokul 1. sınıf öğrencilerini kapsayan bu uyum rehberinde uyum haftası boyunca detaylı program ve etkinlikler yer alacak.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN UYUM REHBERİ

Ortaokul öğrencileri ve velilere yapılacak destek kapsamında 11-15 Eylül tarihleri aralığında rehberlik uygulamaları gerçekleştirilecek. Böylece ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve velileri etkinliklere katılım sağlamaları dahilinde yeni sürece hazırlanmış olacak.

VELİLER İÇİN ÖZEL REHBERLİK VE BİLGİLENDİRME

11 Eylül Pazartesi günü, veliler için özel olarak okula uyum rehber sunumu gerçekleştirilecek. Programın 2'nci gününde ise veliler ve çocukları okulun iç ve dış ortamını tanıyacak. Kalan 3 günlük süreçte ise öğrenciler ile birlikte rehberlik etkinlikleri düzenlenecek.

Bununla birlikte, ortaöğretime başlayacak hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri ve velilere okul hakkında detaylı bilgilendirme sunumu yapılacak. Tüm bu programlar ve etkinliklerle öğrencilerin ve velilerin yeni döneme hazırlanmaları ve kolay uyum sağlayabilmeleri hedefleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.