Mavi Marmara saldırısının sözde komutanı öldürüldü

Mavi Marmara saldırısının sözde komutanı öldürüldü
Türkiye’den Gazze’ye yardıma giden sivil yardım gemisi Mavi Marmara’ya yönelik saldırıyı düzenleyen komutanlardan Yarbay Eli Ginsburg, İzzeddin Kassam Tugayları tarafından öldürüldü.

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlatmıştı. Türkiye gazetesine göre, öldürülenlerin arsında Mavi Marmara'da sivillere yapılan saldırının sorumlularından İsrailli komutan Elly Ginczberg olduğu açıklandı.

mavimarmarasaldirisi.jpg

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada öldürülen askerleri arasında 13. Filoda muharebe subayı olan Yarbay Eli Ginsberg'in adına da yer verildi.

mavimarmarayarbay.jpg

MAVİ MARMARA DAVASI AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Mavi Marmara davasının avukatlarından olan Gülden Sönmez sosyal medya hesabından konuya dair bir paylaşımda bulundu.

Sönmez, 'Teşekkürler Gazze' diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Mavi Marmara'da sivillere yapılan saldırının ve 10 Türk vatandaşının katlinin sorumlularından İsrailli komutan Elly Ginczberg de Kassam tarafından öldürülmüş. Hukukla adalet ararken, ADALET böyle geldi. Teşekkürler Gazze. Mavi Marmara Şehitlerinin ruhu şad olsun

Daha da sevindirici olan Furkan Doğan’a ve diğer şehitlerimize kurşun sıkan ve öldür emrini veren başka İsrail askerleri ve komutanları da Kassam’ın saldırılarında hak ettikleri karşılıklarını almış."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.