MASAK devreye girdi! Dilan Polat hakkındaki milyonluk vergi iddialarına şok inceleme

MASAK devreye girdi! Dilan Polat hakkındaki milyonluk vergi iddialarına şok inceleme
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddiaları içeren bir raporu yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde Engin Polat ve Dilan Polat hakkında kara para aklama ile ilgili flaş iddialar atılmıştı.

Sosyal medyada gündem olan olaya Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), devreye girdi. Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddiaları içeren raporu MASAK, yayınladı.

dilan-polat.jpg

MASAK SAVCILIĞA İLETTİ

Rapora göre sahte işlemlerle ilgili şüpheler bulunan işlem tutarının 200 milyon lirayı bulmuştu. Bu işlemlerin ardından elde edilen nakit paraların Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'a ait şirketlere aktarıldığı ve ardından lüks araçlar ve gayrimenkuller alındığı iddia edildiği açıklandı.

Dilan Polat, Engin Polat, ve aile üyelerinin ortak olduğu toplam 16 şirket raporda bulunurken şirketler farklı sektörde faaliyette hizmet veriyor. Polat'ın güzellik merkezi 46 ilde faaliyette bulunduğu ürünlerini internet siteleri veya online ticaret siteleri üzerinden sattığı belirtildi. İlişkili şirketler hesaplarına gelen para transferlerinin büyük bir kısmı internet satışlarından alıyor.

MASAK, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın varlıklarına tedbir uygulanması talebinde bulunurken, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ile Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret'in banka, ödeme ve elektronik para kuruluşları ile kripto varlık işlemlerinin askıya alınmasının uygun olabileceğini savcılığa iletti.

sfagfsagsga.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.