Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Manzara-i Umumi

Barış Manço, "Nazar Eyle" şarkısının bir bölümünde;

Avucuma bir kuş konmuş

Biri tutmuş, kanadın yolmuş

Biri kesmiş, öteki yemiş

Garip Barış 'Hani bana?' demiş" der...

Görücü usulüyle, birbirini görmeden, sevmeden, âşık olmadan, metazori evlenmiş bir kadın ve erkeğin çocuğu halindeki futbolumuzun, sahadaki keyif seyrinin dışında hep başka şeyleri konuşmaktan yıldık ama ne yapalım ki! "Manzara-i Umumi" bu.

Son zamanlarda özellikle futbolun ekonomik penceresinden baktığımızda durum felaket.

Beşiktaş'ta değişen yönetim, patlamaya hazır, saati ayarlanmış, bombanın mavi mi, yoksa kırmızı mı, kablosunu keselim sıkıntısını terler içinde atlatmaya çalışırken, Finans Kartalları'ndan Gökhan Tiryaki'nin (Ekonomi alanımız değil, illa ki bir uzmana kulak vermeli) paylaşımlarından okuduğumuz, gördüğümüz ve üzüldüğümüz Manzara-i Umumi şöyle;

"Beşiktaş JK Denetim Kurulu'nun 19.11.2019 tarihli ve 30 Kasım'daki Divan Kurulu Toplantısı'nda görüşülecek raporuna göre Deneğin 30.09 ile Futbol A.Ş.'nin 31.08 tarihi finansallarına göre Beşiktaş'ın borcu 264 milyonTL (%11) artarak 2.495.267.687 TL'den 2.759.185.877 TL'ye çıkmış."

"Borcun 599 milyon TL'si Derneğe 2,16 milyon TL'si ise Futbol A.Ş.'a ait. Borcun dörtte üçünün (%73) vadesi 1 yıldan kısa borçlardan oluşmakta. 1 yıla kadar vadesi olan kısmı 2 milyar TL, 1 yıldan uzun vadeli kısmı ise 740 milyon TL."

"Borcun dağılımına baktığımızda ise 1,57 milyon TL'si (%57) finansal borçlardan, 473 milyon TL'si ticari borçlardan, 176 milyon TL'si ertelenmiş gelirlerden, 233 milyon TL'si çalışanlara Sağ. Fay. Kap. Borçlardan ve 308 milyon TL'si ise diğer borçlardan oluşmaktadır."

"Futbol A.Ş.'ye ait %5 hissenin konsorsiyum bankalarına, %2,5 ise Şekerbank'a ait olmak üzere %7,5 oranında rehinli olmasıdır."

Beşiktaş'ın ve diğer kulüplerin borç durumları sanırım aşağı, yukarı böyle yani sözün özü durum vahim.

Futbolumuzdaki durum Barış Manço'nun "Garip Barış 'Hani bana' demiş" durumunda tek farkı buradaki hani bana diyen garibin, Barış Manço gibi garip olmamasıdır.

Buradaki "Garip" "Siz yediniz, sırada biz varız!" diyen garip kılığındaki "tilki"dir...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları