Mansur Yavaş mal varlığını belediye binasına astı

Mansur Yavaş mal varlığını belediye binasına astı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş mal varlığını belediye binasına aştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş kendisi ve eşinin mal varlığını belediye binasına aştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin ve eşinin mal varlığını Ankara Büyükşehir Belediyesi binasının girişine astırdı.

İlan üzerinde, "2019 ve 2024 yıllarına ait Mansur Yavaş mal varlığı" ile "Nursen Yavaş mal varlığı" başlıkları altında varlık kalemleri detaylı bir şekilde yer aldı.

Mansur Yavaş, hem kendi hem de eşinin mal varlığını kamuoyuyla paylaşarak şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesine olan bağlılığını gösterdi. Ayrıca ilanda, mevcut borçlar da açık bir şekilde yer aldı.

xxxx.jpg

Başkan Yavaş geçtiğimiz şubat ayında da kendi ve eşine ait olan mal varlıklarını tek tek açıklamıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada mal varlığını kamuoyuyla paylaştığını belirterek, "Artık siyasetin insanların zenginleşme aracı olmaması gerektiğine inanıyorum." dedi. Yavaş, "Bu kadar yoksulluk içinde, gelir eşitsizliğinin artması gerçekten endişe verici. Türkiye'deki bu dengesizliği, yolsuzlukla bağlantılı görüyorum." şeklinde konuşmuştu.

Mansur Yavaş, kendi ve eşi Nursen Yavaş'ın mal varlığını sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurmuştu.

Buna göre, Mansur Yavaş'ın 2019 yılı mal varlığı şu şekildedir:

Beypazarı ilçesindeki İnözü mevkisinde bağ evi, Beypazarı ilçesinde Akyazı mevkisinde arsa, Beypazarı ilçesinde Başağaç Mahallesi'nde bulunan 2 hisseli arsa ve eşi Nursen Yavaş ile ortak olan Çankaya ilçesindeki daire. Ayrıca avukatlık ortaklığından aldığı vekalet ücreti de bulunmaktadır. Eşi Nursen Yavaş'ın 2019 yılı mal varlığı ise şu şekildedir: Beypazarı ilçesinde Başağaç Mahallesi'nde mirastan intikal etmiş hisseli bahçe, Beypazarı ilçesinde hisseli arsa ve İzmir Bayraklı'da devam eden kooperatif hissesi. Ayrıca çeşitli ziynet eşyaları da bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.