Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 5.2 büyüklüğündeki depremden 3 dakika sonra Malatya'da 4.7 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre; saat 17:46'da Malatya Battalgazi'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

malatyad1.jpg

malatyad7.jpg

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Malatya'daki depremlerin ardından yaptığı açıklamada :"Malatya İli Battalgazi ilçesinde, meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

malatyad4.jpg

malatyasokak1200.jpg

Büyük panik yaşanan kentte vatandaşlar sokaklara döküldü.

VALİ YAZICI'DAN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada bildirilen herhangi bir olumsuzluk olmadığını söyledi.

malatyadeprem.jpg

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan iki deprem sonrası yapılan açıklamada "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır." denildi.

DEPREM ADIYAMAN'DA DA PANİĞE NEDEN OLDU

Malatya'da meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüğündeki depremler Adayıman'da da hissedildi. Adıyaman halkı da sokaklara döküldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.