Mahkemeden çalışanları rahatlatacak karar! Bunu yapan artık işten çıkarılmayacak

Mahkemeden çalışanları rahatlatacak karar! Bunu yapan artık işten çıkarılmayacak
Mahkemeden milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar. Artık bunu yapmak fesih nedeni olmayacak.

İzmir'de bir gıda pazarlama şirketinde müşteri yöneticisi olarak çalışan E.G, erkek mesai arkadaşlarının cinsiyetçi ve küfürlü şakaları nedeniyle duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Ancak uyarılarına rağmen durumun düzelmemesi üzerine iş arkadaşıyla yaşadığı tartışmada küfrettiği gerekçesiyle işten çıkarıldı.

ekran-goruntusu-2024-04-18-140304.png E.G'nin işe iade davası sonuçlandı ve mahkeme, işverenin feshin ölçülü olmadığına karar verdi.

İşveren, E.G'nin iş akdini küfür ettiği, saygı ve nezaket sınırlarını aşan ifadeler kullandığı gerekçesiyle sonlandırdı.

Ancak mahkeme, işverenin olaya müdahale etmediği ve sadece E.G'nin iş akdini feshettiği için eşitlik ilkesine aykırı davrandığına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, E.G'nin tepki olarak küfür ettiğini ve erkek mesai arkadaşlarının söylemlerine uygun bir düzeyde cevap verdiğini ifade ederek, iş feshinin ölçülü olmadığı belirtildi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi, yapılan itirazı da reddederek, E.G'nin fesh kararın ölçüsüz olduğu ve işe iadesine karar verilmesi gerektiğine karar verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.