Maaşlara 2 bin lira zam resmen açıklandı!

Maaşlara 2 bin lira zam resmen açıklandı!
Öğretmen odaklı yeni eğitim modeli devreye giriyor. Maaşlara 2 bin lira zam resmen açıklandı. Yeni modelde öğretmenlerin hem kıdeminin hem de maaşlarının artacağı duyuruldu.

Maaşlara 2 bin lira zam resmen açıklandı!

Öğretmen odaklı yeni eğitim modeli devreye giriyor. Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında öğrencilerin başarısını arttırmak için öğretmenlerin mesleki eğitimini öne çıkaran bir düzenleme hazırlandığı belirtilerek mesleki eğitimleri tamamlayan öğretmenlerin hem kıdeminin hem de maaşlarının artacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında öğrencilerin başarısını yükseltmek için öğretmenlerin mesleki eğitimini ön plana çıkaran bir düzenleme hazırlandığı belirtilerek mesleki eğitimleri tamamlayan öğretmenlerin hem kıdeminin hem de maaşlarının artacağı duyuruldu.

2 BİN LİRAYA KADAR ZAM

Milli Eğitim Bakanlığından öğretmen odaklı eğitim modeli duyurulurken çalışmalar yürütülen yeni model kapsamında öğrencilerin başarısını yükseltmek amaçlanıyor. Bununla beraber bu başarıda öğretmenlerin payının büyük olmasından kaynaklı olarak eğitim, maaş ve kıdem düzenlemesine gidiliyor. Öğretmen odaklı eğitim modelinde ilk olarak mesleki eğitim verileceği belirtilerek bu eğitimlerde başarılı olan öğretmenlere maaş ve kıdem farkı ödenecek. Yani kıdem arttıkça öğretmenlerin memuriyet derecesi ve maaşları da artacak. Öğretmenlere bu doğrultuda 2 bin liraya kadar zam geleceği bildirildi.

Sabah Gazetesinden Burak Çelik ise bugünkü yazısında bu düzenlemenin detaylarını paylaştı. Buna göre okul bazlı öğretmen eğitimi başlıyor. Öğretmenler her kademedeki iyi uygulama örneklerini yerinde göreceği gibi 15’er günlük görevlendirme ile Türkiye’nin her noktasındaki farklı okullara özgü tecrübeyi, başarıyı yerinde görüp inceleyecek, kendi okuluna aktaracak.

Öğretmen odaklı yeni sistemin detayları ise şöyle:

ÖĞRETMEN MAAŞLARINA ZAM

Öğretmenlerin mesleki gelişimine öncelik verilecek. Bu kapsamda 10 yıllık öğretmen, 180 saat meslek için eğitimden geçecek. Yazılı sınava girecek, başarılı olursa uzman öğretmen olarak 1 derece ve 1.000 lira maaş zammı alacak.

KIDEM DE ARTACAK

10 yıllık uzman öğretmenler ise, 240 saatlik mesleki eğitimi tamamlayıp, sınavı geçerse başöğretmen unvanıyla birlikte ilave 1 derece ve 2.000 lira maaş artışı kazanacak.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEŞVİKİ

Öğretmenler yüksek lisans ve doktora yapmaya teşvik edilecek. Türkiye’de şu anda mastır yapan öğretmen sayısı 117 bin ve bu sayı toplam öğretmenlerin sadece yüzde 10’u. Finlandiya’da ise öğretmenlerin tamamının yüksek lisans derecesi bulunuyor.

Türk eğitim sisteminde, kıdemli öğretmenlerin, öğrenci başarısına somut katkısı görülüyor. 20 yıl ve üzeri deneyimi olan öğretmenin okuttuğu öğrenci ile 5 yıl ve altı deneyimi olan öğretmenin öğrencisi arasında 70 kata varan başarı farkları gözleniyor. Bu nedenle öğretmenlerin meslek sürecinde yetkinliğinin artırılması sağlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.