Lisede şiddet videosu çeken genç sokak ortasında saldırıya uğradı

Lisede şiddet videosu çeken genç sokak ortasında saldırıya uğradı
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ta bir lisede, 4 öğrencinin sınıf arkadaşlarına tekme ve tokat atıp darp ettikleri görüntüler infial yaratmıştı. Gözaltına alınan öğrenciler savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Görüntüleri çeken öğrenci ise sokak ortasında saldırıya uğrayarak fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

Zonguldak''ta bir lisede 4 öğrenci, sınıf arkadaşlarına zorbalık yaparak sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde öğrencilerin tekme ve tokat attıkları, darp ettikleri öğrencinin ailesi şikayetçi olurken, konuyla ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı''ndan açıklama geldi. Görüntüleri çeken öğrenci ise sokak ortasında darp edilerek ''adalet sokaklarda'' yazılı fotoğraflar ile sosyal medyada paylaşıldı. 

Resim

SINIF ARKADAŞLARI TARAFINDAN DARP EDİLDİ
Olay, Ereğli Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Lisede çekilen görüntülerde 11’inci sınıf öğrencisi N.G.’nin sınıftaki arkadaşları tarafından darp edildiği görüldü. N.G.’ye tekme ve tokat atanlar, başını ardı ardına tahtaya vurdu. Öğrenciler, arkadaşlarına zorla şınav çektirmeye çalıştı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından N.G.’nin ailesi şikayetçi olurken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Okul idaresi olaya karıştığı iddia edilen 10 öğrenciye, 10 gün okuldan uzaklaştırma cezası verirken disiplin soruşturması sürüyor. Ayrıca olaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 öğrenci, Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi. 4 lise öğrencisi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

BAKANLIK''TAN AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Zonguldak Ereğli’deki okulumuzda akranları tarafından bir öğrencimize, İzmit’te de bir öğretmen tarafından öğrencilerine yönelik yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmiş olup inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımız ‘her türlü şiddete sıfır tolerans’ anlayışıyla süreci hassasiyetle yakından takip etmektedir.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.