Lezzetli Boşnak Mantısının püf noktaları

Lezzetli Boşnak Mantısının püf noktaları
Klasik mantı tariflerinden çok daha lezzetli olan Boşnak mantısı tarifinde püf noktalar…

LEZZETLİ BOŞNAK MANTISININ PÜK NOKTALARI

1450'li yıllardan beri Bosna Hersek'te yapıldığı düşünülen Boşnak Mantısı, oldukça meşhur bir yemek tarifi. Klasik mantılardan da farklı bir tat olan Boşnak Mantısı oldukça lezzetli bir tat.

Eğer Boşnak Mantısını lezzetli ve yumuşak yapmak istiyorsanız işte yapmanız gerekenler:

2 ya da 4 kişilik bir Boşnak Mantısı tarifi için gerekli malzemeler;

6 adet milföy hamuru

Ayrıca iç harcı için ise;

100 gr kıyma

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz (silme olsun çok fazla miktarda olmamasına dikkat edin)

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt

Pul biberli sos

YAPILIŞI NASIL

Malzemeler temin edildikten sonra ilk etapta, iç harcı için gerekli olan tüm malzemeler karıştırılır. (100 gr kıyma, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz). Dikdörtgen şeklindeki milföy hamuru 8 eşit parçaya bölünür ve toplamda 48 tane küçücük kareler elde edilir.

Her küçük parçaya kıyma dağıtımı yapılır. Burada çay kaşığı ile dağıtım yapabilirsiniz.

Hamurlar yuvarlanır. Küçücük borcama boşluksuz dizilir.

NASIL PİŞİRİLİR

170 derece olan fırında pişirilir. Ne zaman fırından alacağımıza gelirsek, üzerleri kızarana kadar pişirip daha sonra fırından alabilirsiniz.

İlk sıcağı çıkan Boşnak Mantısının üzerine sarımsaklı yoğurt ve biber sosu eklenir. Artık Boşnak Mantısı servise hazırdır. Afiyet olsun.

Boşnak Mantısının pratik bir menü olması ise, özellikle ani haber verip de kısa süre içerisinde gelmesi beklenen misafirler için bu menüyü ideal hale getirir. Çünkü bayanlar misafir ağırladıklarında ellerinden geleni yaparak gayet güzel menülerle misafir ağırlamak isterler.

Fakat ani gelen bir haberle beklenen misafirler için ise, en mantıklısı pratik şeyler yapmaktır. Bu şekilde daha da fazla çeşit ortaya çıkacaktır. Ayrıca menülerde üzerinin yoğurtlanması, sanki bir nevi onun hafif bir lezzet olmasına katkı sağlıyor. Hafif yiyecekler de herkes tarafından daha çok tercih edilebilen yiyecekler kategorisinde olabilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.