Öğrenci yurtlarında kalan yemekler ihtiyacı olana gidiyor

Öğrenci yurtlarında kalan yemekler ihtiyacı olana gidiyor
Kayseri'de yurtta kalan yemekler atılmıyor, gönüllü öğrenciler tarafından 'Komşum Projesi' ile durumu olmayan ailelerin evlerine götürülüyor.

Kayseri'de Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında bitmeyip kalan yemekler, 'Komşum Projesi' kapsamında gönüllü genç öğrenciler aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerle buluşuyor.

SICAK YEMEK YARDIMI İSRAFI DA ÖNLÜYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ve iki amaca birden hizmet eden Komşum Projesi sayesinde öğrenci yurtlarında yemekler israf olmuyor ve ihtiyaç sahibi ailelerin karnını doyuruyor.

aw067763-03.jpg

Yurtlardaki gönüllü öğrencilerin desteğiyle hayata geçirilen projede sıcak yemekler durumu sınırlı olan aileleri sevindiriyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının hepsinde devam eden proje hem israfı önlemesi hem de ailelere yardım olması açısından önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görülüyor.

Proje gönüllüsü Ayça isimli bir öğrenci, "Komşum Projesi kapsamında her gün saat 23.00'den sonra kalan yemeklerimizi israf olmasın diye ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Bu projede yer almaktan çok mutluyum" ifadelerini kullanırken, Songül Can da, "Bu projede gönüllü olarak çalışıyorum. İhtiyaç sahibi ailelerimize yurdumuzda kalan yemekleri veriyoruz. Akşam 23.00'de yemek bittikten sonra ailelerimizi arıyoruz ve yemekleri veriyoruz. Bu proje devam ettiği sürece ben de yer alacağım" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.