KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?
Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla milyonlarca öğrenci, Kredi ve Yurt Kurumları’nın (KYK) yurt ve burs başvuru tarihlerini araştırmaya başladı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2023 oturumlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci üniversite tercih sürecine girdi. Tercih dönemi devam ederken bir yandan öğrenciler Kredi ve Yurt Kurumları’nın (KYK) başvurularının ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Özellikle şehir dışında üniversiteye yerleşecek olan öğrenciler için KYK yurt başvurusu ve burs desteği büyük önem taşıyor.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK, bu yılın başvuru tarihlerini henüz açıklamadı. Bu yılki başvuruların ÖSYM'in yapacağı yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Kasım ayı içinde yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl, KYK burs ve kredi başvuruları 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alındı.

Aynı eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları ise 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamıştı. Ancak, bu yıl için KYK başvuruları ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı.

KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt ve burs başvuruları belirlenen takvim doğrultusunda e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte gerçekleştiriliyor.

Ara sınıflar başvuru yapabiliyor. Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden birlikte alınmaktadır.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.