Kutsal meyve olarak biliniyor adına türküler bile yazıldı 'Kalbi tıkır tıkır çalıştırıyor'

Kutsal meyve olarak biliniyor adına türküler bile yazıldı 'Kalbi tıkır tıkır çalıştırıyor'
Bursa'da şenlikler eşliğinde ürünün hasadı başladığı duyuruldu.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürününün hasadı başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytin festivalinde hasat şenliği gerçekleştirildi.

Bursa’da çiftçilerin büyük uğraş ve emekleriyle hasadını gerçekleştirdiği zeytin de İhracatın her geçen yıl arttığı gözden kaçmadı.

aw083048-03.jpg

Orhangazi Üreğil Mahallesi’nde yer alan Ünver Çiftliği’nde gerçekleştirilen açılış törenine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yapılacak hasadın bereketli olmasını diledi.

Zeytin söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk şehrin Bursa olduğunu dile getiren Vali Demirtaş,

Zeytin üretiminin 190 bin tonu Bursa’da gerçekleştiriliyor. Diğer 49 bin tonluk kısmı ise Orhangazi’de üretiliyor. Bu sene hava şartlarının iyi olduğuna değinen Demirtaş bu durumun hem hasadı olumlu etkilediğini hem de kalite ve fiyatta bir artık olduğunu dile getirdi.

aw083048-04.jpg

ÜRETİCİLERE DESTEK BÜYÜK

Üreticilere desteklerin ciddi oranda olduğunu dile getiren İlçe belediye başkanlarımız ve Tarım İl Müdürlüğü’nün çiftçilere ciddi destekleri var. Bu sene sadece devlet tarafından 22 milyon TL civarında destek olduğunu dile getirdi.

aw083048-02.jpg

İHRACAT ODAKLI ÜRETİM

İhracat odaklı üretim yaptıklarını dile getiren Demitaş. Bursa’nın tarımdan, sanayiye birçok farklı alanda özelliklere sahip olduğunu söylemeden geçemedi.

Çiftçilere desteğin bu denli büyük olmasının altını her fırsatta çizen Mahmut Demirtaş zeytin hasadından çok umutlu olduklarını da dile getirdi.

Zeytin hasadı beraberinde zeytin yağını da getiriyor ve adına türküler bile yazılan zeytinyağının kullanımı ve faydaları da bir o kadar fazla.

Konuşma ardından şenlik başladı ve stantlar gezilmeye başlandı.

aw083048-06.jpg

aw083048-05.jpg

İnsan sağlığı için önemli derece faydaları olan zeytin kansere ve kalbe karşı kalkan oluşturuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.