Kütahya'da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti tezgahlarda

Kütahya'da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti tezgahlarda
Kütahya'da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti olan tahinli pide, iftar ve sahur sofralarında önemli bir yer tutuyor.

Pide ustası Mustafa Sayın, Ramazan ayında sofraları süsleyen geleneksel tahinli pidenin, lezzet arayışı içinde olanların favorisi olduğunu belirtti. Sayın, "Biz sadece Ramazan ayında bu pideyi yapıyoruz. Ramazan sonrasında ise 11 ay boyunca ara veriyoruz. Tahinli pidenin çeşitleri arasında tahinli, şekerli tahinli, tahinli cevizli ve cevizli şekerli olmak üzere dört farklı seçenek bulunuyor. Müşterilerimiz genellikle memnun kalıyorlar ve bir sonraki Ramazan ayını sabırsızlıkla bekliyorlar. İçerisine sadece tahin ve ayçiçek yağı ekliyoruz. Bazı müşterilerimiz şeker istediklerinde onu da ilave ediyoruz ve son olarak cevizleri ekleyip fırınlıyoruz. Artık Kütahya'nın özel bir lezzeti haline geldi" dedi.

Sayın, tahinli pidenin bu yıl 60 TL'den satıldığını da belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.