Kürşad Zorlu: 5 Ocak'la birlikte sahaya iniyoruz

Kürşad Zorlu: 5 Ocak'la birlikte sahaya iniyoruz
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti olarak 5 Ocak'tan itibaren sahaya ineceklerini söyledi.

İYİ Parti'li Zorlu Kürşad Zorlu, Türkiye'deki 81 ili yakınlık anlamında 10 farklı kategoride topladıklarını ve milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ile bunların yanı sıra o bölgede bulunan Genel İdare Kurulu üyeleri ile birlikte 5 Ocak'tan itibaren sahalara ineceklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Merkezinde Başkanlık Divanı toplantısının sonrasında parti sözcüsü Kürşad Zorlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kürşad Zorlu, TÜİK'in açıkladığı yüzde 64,77 enflasyon rakamına ilişkin "Fiyat artışı kuzu etinde yüzde 150, dana etinde yüzde 134. Artık hepimiz biliyoruz ki TÜİK'in marketine biz erişimimuz yok. 'Orada bir market var uzakta, gitmesek de görmesek de o market bizim marketimizdir' durumu yaşanıyor. Fiyatı az artan ürünler arasında enflasyonu aşağı çeken harcamalar arasında giyim grubu dikkat çekiyor. Ancak bir bakıyorsunuz ortada TÜİK mucizesi var. TÜİK diyor ki 'giyim fiyatları yıllık yüzde 40,7 arttı'; İstanbul Ticaret Odası diyor ki 'yüzde 111,7 arttı.' Peki, enflasyon hedefledikleri gibi bu yıl sonunda yüzde 36'ya düşecek mi? Daha yeni yıla girer girmez dolar kuru 40 kuruş yükseldi bile. Vergilere yüzde 58 zamlandı. Akaryakıta KDV dahil ÖTV güncellemesi yapıldı. Benzin 2,31 lire, motorin 2,17 lira artıyor. Daha yeni yıla girmeden marketlerdeki etiketler değiştirilmeye başlandı" dedi.

Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu görüşmesinde görüşme talebinin Gelecek Partisi'nden geldiğini belirterek , "Görüşme talebi Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Görüşmede ağırlıklı olarak Orta Doğu'daki gelişmeler ve Gazze'de yaşanan katliam, bu konuda birlikte bir tavır nasıl geliştirilebilirin üzerinde duruldu. Bunun dışında herhangi bir başlığın olmadığını ifade etmeliyim" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.