Kupada sürpriz sonuçlar

Ziraat Türkiye Kupası yarı finale yükselme maçları tamamlandı. Ortaya çok sürpriz sonuçlar çıktı. Ligde zirve yarışında olan iki takım Fenerbahçe ve Galatasaray kupaya veda etti. Tek hedefi Türkiye Kupası olan Beşiktaş ve Trabzonspor ise yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Lider Galatasaray kendi sahasında Fatih Karagümrük’e 2-0 yenilerek kupaya veda etti.

Galatasaray maçın başında Kerem Aktürkoğlu’nun kaptırdığı top sonucunda 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen çok baskılı oynadı. Oyunun kontrolü tamamen Galatasaray’ın elindeydi. Özellikle ilk yarı çok net pozisyonlar da buldu. Yakaladığı pozisyonları cömertçe harcayan adeta saç baş yoldurtan bu senenin belki de hayal kırıklığı yaratan transferi Tete’ydi. Sezon başında Şampiyonlar Ligi kadrosu için transfer edilen, ancak bir türlü istenin katkıyı veremeyen Tete, kupa maçında 3 kez çok net pozisyonu dağlara taşlara vurarak harcadı.

Tete efendi sen büyük takım futbolcususun böyle telafisi olmayan maçlarda yakaladığın pozisyonları atman lazım. Bu maçlarda atmayacaksın da hangi maçlarda atacaksın. Galatasaray 2-0 mağlup oldu ama futbol olarak rakibinden çok üstün olan taraftı. Skor bizleri yanıltmasın bireysel beceriksizlik mağlubiyeti getirdi. Fatih Karagümrük maçın sonlarına doğru çok ciddi kontrataklar geliştirdi ve nitekim ikinci golü de buldular. Takımının ikinci golünü atan Ryan Mendes’i tebrik ediyorum. Müthiş bir ayak içi vuruşla harika bir gol attı. Kaleci Günay yerinden kıpırdayamadı bile. Bir futbol sever olarak golü defalarca izledim. Ligde zirve yarışında olan Fenerbahçe ise Ankaragücü deplasmanından 3-0 mağlup ayrılarak kupaya veda etti.

Maç esnasında ve sonunda Emre Belözoğlu’na yapılanlar Türk futboluna yakışmadı. Emre Belözoğlu her fırsatta Fenerbahçeli olduğunu dile getiren bir futbol adamıydı. Fenerbahçe taraftarının Emre’ye küfür etmesi çok yanlış oldu. Beşiktaş ise Konyaspor’u kendi sahasında 2-0 yenerek yarı finale adını yazdıran bir diğer takım oldu. Beşiktaş bu sezon Konyaspor ile 3 kere karşılaşmış oldu. 3 maçın da aynı skorla bitmesi çok tesadüf oldu. Bu 3 maçta da Beşiktaş Konyaspor’u 2-0’lık skorla yenmesini bildi. Beşiktaş maçta çok üstün bir oyun ortaya koyamadı. Pas oyunu yok denilecek kadar azdı. Organize atak desen yoktu. Tribünde maçı takip eden taraftarını heyecanlandıracak bir oyun yoktu. Takıma yeni katılan Ernest Muçi çok iyi işler yaptı. Top ayağına çok yakışıyor. Topu alması, adeta bir cambaz edasıyla attığı çalımlar ve verdiği paslar ben büyük topçuyum diye bağırıyor. Muçi, Beşiktaş’a çok ciddi katkı sağlar. Çok teknik bir futbolcu.

Oyun zekâsı üst düzey seviyede. Özellikle akan oyunda çok canlar yakar. Attığı şutlar çok iyi daha ne olsun. Kaptan Necip ve sol bek Masuaku iyi maç çıkardılar. Beşiktaş Konyaspor’u eleyerek yarı finalde Ankaragücü’nün rakibi oldu. Yarı final eşleşmeleri;

Trabzonspor-Fatih Karagümrük

Beşiktaş-Ankaragücü

Bakalım finale kim kalacak hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları