Küçük Nilüfer'in Büyük Başarısı

Bugün sizlere matematikte dünya birincisi olan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Nilüfer Şimşek'ten bahsedeceğim.

Kayseri'de okuyan  2. sınıf öğrencisi Nilüfer Şimşek, Kanada merkezli düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda birincilik elde etti. Kendi seviyesine göre elde ettiği bu başarı ile hak ettiği değeri görmesini umduğum küçük Nilüfer 2. sınıf seviyesinde 158 öğrenci arasından 1. seçildi.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Kayseri Okulları'nda okuyan Nilüfer Şimşek "Sınav hem eğlenceli hem de zordu. Yarışmada birinci olacağımı hayal edemedim ama çok keyifliydi. Birinci olduğuma çok sevindim." sözleriyle heyecanını ve mutluluğunu paylaştı. "Çalışmalarım boşa gitmediği için de mutluyum. Ailem de çok mutlu oldu ve istediğimi alacaklarını söyledi." Diyerek her çocuk gibi başarının ödülünü almayı bekliyor. Çocuklarımızı kazandıklarıyla anmak, onları ödüllendirmek en büyük hakkı.

Okulun müdürü Kemal Nakipoğlu'nun da belirttiği gibi birincilikle yarışmadan dönen Nilüfer Şimşek gibi, bu yarışmaya katılan 20 öğrencinin sertifikayla ödüllendirildiğinin daha fazla takdir edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Türkiye'den 4 öğrencinin kendi bölümlerinde katıldığı yarışmada dünya şampiyonu olduğunu belirten Nakipoğlu, sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Bu, Kanada merkezli Brock Üniversitesinin yılda 6 kez düzenlediği yarışma. Matematik ağırlıklı. Okulumuzdan 20 çocuğumuz İngilizce olarak katıldı. Yarışmada çocukların gelişimini de izliyorlar. Bu yarışmanın özelliği, çocukların gelişimini izleyip takip edebilmek. Bizim 2. sınıf kategorisindeki kızımız da bu yarışmada dünya birincisi oldu. Biz bunu bize gelen sertifikayla biliyoruz. Düşünün ki ilkokul 2. sınıf öğrencisi İngilizce olarak matematik problemlerini oturup online olarak hiçbir destek almadan çözüyor."

Nakipoğlu, öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını iletirken, bu başarının okulun vizyonuna da yakıştığını belirtti.

Sınavda öğrencilerin kesinlikle destek almadığının altını çizen Nakipoğlu, "Bu sınavda öğrencilerimiz için şifre alıyoruz. Öğrencilerin koordinatör öğretmenleri var. Okulda yapılan bu sınav için öğrenci tek başına bir sınıfa girip okuldaki bilgisayarla 60 dakikalık süre içerisinde Kanada'da gibi sınava girmiş oluyor. İngilizce sunulan soruyu, verilen metinden anlayarak ona göre çözüm üretiyor. Dolayısıyla ciddi bir yarışma." ifadeleriyle bu işi ne kadar ciddiye aldıklarını ifade etti.

Nakipoğlu, öğrencilerinin daha önceden de dünya birincilik ve ikincilik gibi başarılara katıldıkları fen bilgisi ve yabancı dil yarışmalarında gösterdiklerinden bahsetti.

"Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"

Yarışmaya katılan öğrencilerin matematiği zevk alarak problem çözmede kullanmalarını amaç edinen Kanada merkezli olup online olarak dünyaya yayılan bir yarışmadır. Yılda 6 kez 12 kategoride düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca ve Farsça yapılmakta. Türkiye'den yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, bu dillerden birini seçtikten sonra Nilüfer Şimşek gibi yarışmaya dahil oluyor ve belki de bir sonra ki yarışmanın birincisi olabiliyor. Çocuklarımızın hayallerini, gelecekte gerçeğe dönüştürebilen bireyler olabilmeleri için onları takdir etme imkanımız varken biraz daha gür bir sesle isimlerini duyurmalıyız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları