Kredi kartlı yumurta dönemi başladı' Ekonomi güzel diyenlere duyurulur

Kredi kartlı yumurta dönemi başladı' Ekonomi güzel diyenlere duyurulur
Ekonomik gidişattaki değişimler pazar tezgahlarına da yansıdı. Artık nakit yerini kredi kartları aldı.

Gıda yardımlarıyla geçinen milyonlarca insanın olduğu bir ülkede, peş peşe gelen zamlarla mutfak alışverişi giderek daha da zor hale geldi. Karabük'teki bir pazarda çekilen bir fotoğraf, Türkiye'deki derinleşen ekonomik krizin somut bir göstergesi haline geldi.

BirGün Gazetesi'nden Mustafa Bildircin'in haberine göre, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelen milyonlarca insan, artık yumurtayı bile kredi kartıyla almak zorunda kalıyorlar.

Karabük'te yaşananlar ise bu durumun vahametini gözler önüne serdi. Kentteki bir yumurta satıcısı, vatandaşların cebinde nakit para olmadığı için kredi kartıyla yumurta satışına başladı ve tezgahına "Kredi kartı geçerlidir" yazısını astı.

ekran-goruntusu-2024-02-19-102253.pngYaşanan bu sorunları dinleyen CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, durumu şu şekilde değerlendirdi: "Emekli vatandaşlarımızın nüfus yoğunluğuna göre en çok yaşadığı ikinci şehir olan seçim bölgem Karabük'te, emeklilerimiz yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor.

Geçim o kadar zorlaştı ki vatandaşlarımız artık yumurtayı bile nakit parayla alacak güçte değiller. Bu nedenle vatandaşlarımız yumurtayı bile kredi kartına borçlanarak alıyorlar.

Satıcılar ise aylık yüzde 4.5 komisyon ödeyerek kredi kartı işlemi gerçekleştirmek zorunda kalıyorlar. 2018 yılından bu yana, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çarpıklığı, vatandaşlarımızı daha da yoksullaştırmış durumda."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.