Kredi kartıyla akaryakıt alanlar dikkat Yeni zam kapıda

Kredi kartıyla akaryakıt alanlar dikkat Yeni zam kapıda
Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle ilgili olarak BDDK'ya sunulan öneride, nakit alışverişlerde indirim yapılması, kredi kartıyla ödemelerde ise yüzde 3.3 komisyonun müşteriye yansıtılması talep edildi.

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar araçlarının depolarını tam olarak dolduramıyor. Bu durumda istasyonlarda kartla ödeme yapanlar daha da mağdur olabilir. Çünkü kartla ödemelerde yüzde 3.3 komisyon alınma teklifi geldi.

akaryakit-az4y.jpg

Bu komisyonun vatandaşa yansıtılmaması için Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş, BDDK'ya bir öneri sundu. Aktaş, nakit ödemelerde pano fiyatına "Hizmet bedeli" ekleyerek, yüzde 3'lük komisyonu almayacaklarını ve böylece bir depoda iki litre benzinin bedava verilebileceğini söyledi. Kartla ödemelerde ise "Hizmet bedeli fişi" keserek, komisyonun vatandaştan tahsil edilmesini isteyeceklerini belirtti. Aktaş, bu konuda BDDK'nın bir düzenleme yapmasını beklediklerini ifade etti.

few-001.jpg

“BANKANIN BİZE YANSITTIĞI KOMİSYONU VATANDAŞ ÖDESİN”

EPGİS Başkanı Aktaş, akaryakıt sektörünün banka kredi kartı komisyonlarından kaynaklanan sorunlarını dile getirdi. Aktaş, akaryakıt alımlarının yüzde 90'ının kredi kartı ile gerçekleştiğini, ancak bankaların yüzde 3 civarında komisyon aldığını belirtti. Bu durumun istasyonların karlılığını düşürdüğünü ve vatandaşa da yansıdığını vurgulayan Aktaş, BDDK'dan yönetmelik değişikliği talep etti. Aktaş, "Kredi kartı ile ödeme yapan müşterilerimize bankanın bize kestiği komisyonu gösteren bir 'hizmet bedeli fişi' verelim. Böylece vatandaş komisyonu bankaya ödesin, biz de nakit ödeme yapanlardan komisyon almayalım" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.