Kredi çekecekler dikkat! Tefeciler sahaya indi

Kredi çekecekler dikkat! Tefeciler sahaya indi
Bankalarda yaşanan kredi kıtlığı nedeniyle sosyal medyada "kredi çıkamayanlara kredi alınır" şeklinde açılan hesaplarla yeni bir sektör oluşturduğu iddia ediliyor.

Kredi çekmekte zorlanan vatandaşlara bankalardan ret veya yüksek faizli kredi veriliyor. Yaşanan kredi sıkıntısı sebebiyle durumu fırsat bilen dolandırıcılar sosyal medyadan yeni bir sektör oluşturdu. Bankalardan kredi kullanımı için aracı olanlar krediye göre yüzde 17 komisyon aldığını iddia ediyor.

HalkTV'den Bora Erdin'in haberine göre; bankacılık kaynakları kamu bankalarında ticari kredilerin özel sektöre göre bir nebze daha erişilebilir olduğunu ancak özel bankaların yıllık yüzde 60-70’lere ulaşan faizlere rağmen kredi vermediğini belirtiyor.

Sosyal medya üzerinden, "kredi alamayanlara kredi" aldığını iddia eden isimler başvurulan kredinin yüzde 10’una kadar komisyon talep ediyor. Facebook üzerinden iletişim bilgilerine ulaştığımız B.K., 1100 puan ve üzeri kredi notu olanlara kredi çıkardığını söyledi. Yaptığımız görüşmede yüzde 10 komisyon talep eden B.K., bunun bile düşük bir komisyon olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.