KPSS sınavı bugün başlıyor! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS sınavı bugün başlıyor! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumu bugün yapılacak.

Aslı ERDOĞAN / KAMU SON HABER

Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Yetenek - Genel Kültür oturumu, 10.15'te başlayacak. 130 dakika sürecek sınav saat 12.25'te tamamlanacak.

Eğitim Bilimleri oturumu saat 14.45'de başlayacak ve 100 dakika sürecek, sınav 16.25'te tamamlanacak. Alan Bilgisi oturumları ise 29-30 Temmuz'da gerçekleşecek.

KİM HANGİ TESTLERİ CEVAPLAYACAK?

Tüm adaylar, KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini cevaplamak zorundadırlar. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ayrıca Eğitim Bilimleri sınavına ve alanlarına bağlı olarak da ÖABT’ye katılacaklardır.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "81 il ve Lefkoşa’da 105 sınav merkezinde uygulanacak KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumları ile KPSS maratonumuz hem bizler hem adaylar için başlıyor. 23 Temmuz'da yapılacak Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 924 bin 168 aday başvuru yaptı. Bu adayların 572 bin 20'si öğleden sonraki Eğitim Bilimleri oturumuna katılacak. 29-30 Temmuz'da yapılacak Alan Bilgisi oturumlarına 85 bin 236 aday, 6 Ağustos'ta uygulanacak ÖABT'ye 452 bin 658 aday başvuru yaptı" dedi.

35085.jpg

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.