Koyun Adası ve Robinson hayatı

Marmara Denizi'nde Paşalimanı Adası ile Avşa Adası arasında yer alan ve 1 milyon 700 bin metrekare yüzölçüme sahip Koyun Adası'nı bilmem biliyormusunuz?

Marmara takım adalarının en bakir üyelerinden biridir Koyun Adası; yani sizin anlayacağınız, medeniyetin tam ortasında Robinson Crusoe gibi bir hayat yaşama şansı bulabilirsiniz.

Daniel Defoe'nun 1719 yılında ilk basımı yapılan ve bazılarınca ilk İngilizce roman olarak kabul edilen Robinson Crusoe kitabını hemen hemen okumayanız yoktur.

Hani şu, İngiltere'de yaşayan orta halli bir ailenin en küçük oğlu olan Robinson Kreutzner (Crusou)'in dünyayı gezme hayalleri ile çıktığı yolculukları ve bu sırada karşılaştığı olayları anlatan kitap. Bu yolculuklar sırasında, seyahat ettiği gemi batınca ıssız bir adada 28 yıl tek başına yaşamak zorunda kalır. Sonradan eklenen ve Robinson Crusoe'nun Yeni Serüvenleri adı verilen ikinci kitapta, Robinson döner. Burada bir süre kaldıktan sonra yine denize açılır. Madagaskar'dan, Çin'e Rusya'ya geçerek İngiltere'ye döner. Bu yolculuklarda ticaret yapar ve kendi kültürünü bu ülkelerinkiyle karşılaştırır.

Kitapta dürüstlük, cesaret, özveri, yaratıcılık, dayanışma ve serüven duygusu gibi kavramlar insanın tek başına hayatta kalması için verdiği mücadele işlenmiştir. Bu duygular,

çocukluğumuzda hemen hemen hipimizin benliğinde yerleşmiştir.

İşte böyle bir hayat yaşama fırsatı bulabileceğimiz Koyun Adası, Marmara Denizi'nde Paşalimanı Adası ile Avşa Adası arasında kalan adadır. Adanın güney ucunda 19 yazlık yapı ve iki adet iskele mevcuttur. Ada, Balıkesir'e bağlı olup İstanbul'a 65 deniz mili mesafededir. Kullanım suyu ihtiyacı kıyıya açılmış kuyularla, elektrik ihtiyacı güneş enerjisi panelleri ile veya jeneratör ile sağlanmaktadır..

İçme suyu ve her türlü erzak yakında bulunan adalardan taşıma yoluyla temin edilebilmektedir. Adaya gitmek için tekne sahibi olmak ya da kiralamak gerekir. Adada birbirinden güzel plajların yanı sıra; berrak, temiz ve doğal bir deniz bulunmaktadır. Adanın güney burnunun yaklaşık 0.5 mil açığından Paşalimanı Adası'na elektrik gelmesini sağlayan Avşa - Paşalimanı Adası arası, deniz altı elektrik kablosu geçmektedir. Koyun Adası, temiz ve doğal yapısıyla uzun vadeli yatırımlar için elverişli bir ada olma özelliğini de korumaktadır.

Şimdilerde Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı, Kuzeybatı Gayrimenkul tarafından satışa sunuldu.

Etrafta parmakla sayılabilecek kadar az ev, güneş panelleri ile sağlanan elektrik, su ihtiyacı su kuyusundan, denize doğru uzanmış iki güzel iskele, harika bir gün batımı, kıyıya vuran turkuaz renginde dalgaların sesi, bir yandan Marmara Denizi'nin ortasında, Avşa, Marmara ve Paşalimanı adalarının hemen yanı başında , Narlı ve Erdek'e tekne ile 40 dakika mesafede, İstanbul'a ise görece uzak; ama bir o kadar da yakın, tam bir Robinson Hayatı burada sizleri bekliyor. Haydi buyrun maceraya...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları