KOSGEB 4. dönem başvurularıyla ilgili tüm ayrıntılar açıklandı

KOSGEB 4. dönem başvurularıyla ilgili tüm ayrıntılar açıklandı
İşletmelerin gençleri işe almasını kolaylaştıran ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın 4’üncü dönem başvuruları başladı.

Posta’nın haberine göre, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla geçen yıl pandemiden olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik ilk fazı mayıs ayını, ikinci fazı da haziran-eylül dönemini kapsayan Hızlı Destek Programı başlatılmıştı. Aralık 2021-Mart 2022 sürecini kapsayan 3’üncü faz döneminin ardından KOSGEB, şimdi de hem işletmelere personel yardımında bulunmayı hem de genç nüfusun istihdamını amaçlayan ‘Hızlı Destek Programı’nın dördüncü fazını devreye aldı.

10 AĞUSTOS SON GÜN

Programda 4’üncü dönemin başlamasıyla bu yaz üniversitelerden ve mesleki/teknik liselerden mezun olanlar da program kapsamında istihdam edilebilecek. Şartları taşıyan işletmeler, 10 Ağustos’a kadar ‘kosgeb.gov.tr’ adresindeki ‘E-Hizmetler’ menüsünden başvuru yapabilecek. Başvurusu onaylananlar, koşullara uygun personeli istihdam ettikten sonra 28 Eylül’e kadar ödeme talebinde bulunabilecek. Kesin destek onayı, bütçe kapsamında ödeme talebi sırasına göre verilecek.

550 BİN LİRAYI BULUYOR

Program kapsamında; mikro ve küçük işletmelere alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin lira kredi desteği sağlanıyor. İşletme sahibinin veya işe alınacak personelin kadın olması halinde ise kredi tutarı 110 bin liraya çıkıyor. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu fırsattan yararlanabilecek. Böylece mikro işletme kadın istihdamı için 220 bin lira, küçük işletme ise 550 bin liraya kadar personel desteği almış olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.