Kocaeli'nde simsiyah akan derelerde inceleme

Kocaeli'nde simsiyah akan derelerde inceleme
Geçtiğimiz günlerde inceleme başlatılan dere, bugün de aynı renkte aktı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, derede herhangi bir sanayi atığının olmadığı belirtildi.

Dumlupınar Mahallesi'nden geçen Kule Dere, bugün de siyah renkte aktı. Geçtiğimiz hafta da aynı durum yaşanmış ve ekipler inceleme başlatmıştı. Bu durum İzmit Körfezi'ne akan su için endişe oluşturma.

Mahalle sakinlerinden Muzaffer İşcan, "Dere daha önce tertemizdi ancak son zamanlarda siyah akıyor. Kokusu da var" derken, Murat Özbayrak ise "2 haftadır aynı sorunu yaşıyoruz. Bir an önce çözüm bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Dumlupınar Mahallesi ihtiyar heyetinden Hayrettin Yıldırım ise, "Dere boyunca yürüyüş yolu var. Yaz sezonu yaklaşıyor ve insanlar bu yolu kullanacak. Dere İzmit Körfezi'ne bağlanıyor ve uzun bir dere. Eskiden balıkların yüzdüğünü hatırlıyorum" dedi.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, dereye ilişkin yapılan incelemeler sonucunda sanayi atığı olmadığı belirtilirken, mahalle tarafından gelen kısımda bulanıklık ve çöp gibi malzemelerin tespit edildiği ifade edildi. İSU Genel Müdürlüğü tarafından temizlik çalışmalarının yapıldığı ve bölgede herhangi bir kirliliğin bulunmadığının tespit edildiği belirtildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından denetimlerin devam ettiği kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.