KOBİ'lere büyük destek

KOBİ'lere büyük destek
KOBİ’lerin birbirleriyle ya da büyük işletmelerle yaptıkları işbirliği projelerine KOSGEB tarafından destek veriliyor.

İşbirliği yaparak büyümek isteyenler için devreye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı''nın (KOSGEB) İşbirliği Destek Programı giriyor. Bu kapsamda firmalara geri ödemeli ve geri ödemesiz 10 milyon liraya varan desteğin yolu açılıyor. Program ile 2 farklı işbirliği modeline destek sağlanıyor. Bunlardan İşletici Kuruluş Modeli, projenin kabul edilmesinden sonra proje ortakları tarafından işletici kuruluşun kurulduğu, işbirliğinin ve projeye ilişkin tüm süreçlerin işletici kuruluş tarafından yürütüldüğü bir ortaklık modeli. Bu modelde 5 milyon liraya varan destek sağlanıyor.

Proje ortaklığı Modeli''nde ise proje ortaklarından her biri, proje başvuru formunun iş-zaman planında belirtilen faaliyetlerin bir bölümünü yerine getiriyor. Bu modelde de 10 milyon liraya varan destek imkanı bulunuyor

ŞARTLAR

Programa KOSGEB veri tabanına kayıtlı, aktif durumdaki gerçek veya tüzel kişi statüsündeki işletmeler proje başvurusu yapabiliyor. Proje başvurusunda, işbirliği amacı ile en az 5 işletmenin bir araya gelmesi şartı aranıyor. Ancak orta-yüksek teknoloji alanlarında gerçekleşecek işbirliklerinde en az 3, yüksek teknoloji alanlarında gerçekleşecek işbirliklerinde en az 2, büyük işletme ile işbirliği yapılması durumunda en az 1 işletmenin projede yer alması yeterli. Ayrıca işletmelerin en az 1 yıl önce kurulmuş olması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.