Klimalar yaz gribine neden oluyor

Yaz aylarında sıcaktan bunalınca insanlar klimayla serinlemeye çalışır. Ancak yaz aylarında da insan gribe yakalanabilir. Uzmanlar bu konuda, "yaz gribi tedavi edilmezse zatürreye yol açabileceğini" belirtiyor. Bilindiği gibi zatürre; kısaca akciğer dokusunun iltihaplanmasıdır.

Uzmanlara göre, zatürre belirtileri arasında üşüme-titreme, yüksek ateş, öksürük, balgam çıkarma olabilir. İştahsızlık, halsizlik, eklem ve kas ağrıları ile kuru öksürük, ateş yükselmesi, bulantı, baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Bu tür durumla karşılaşılınca hemen doktora gidilmelidir.

Biz yine yaz gribi konusuna devam edelim. Hava sıcaklığıyla birlikte klimaya bağlı grip ya da alerjik rahatsızlıklar sıkça görülüyor. Bazılarının bunu hayatımıza giren Kovid-19'a benzettiği basında da yer alıyor. Uzmanlara göre, yaz gribi birkaç gün içinde düzelse bile, öksürük şikayetlerine, hatta hastanın bağışıklık sistemi zayıfsa zatürreye neden olur. Bu nedenle klima kullanımının aralıklı olması, havalandırma sistemlerinin ve klimaların sık sık bakımı yapılmalı. Klima düşük üfleme hızda kullanılmalı. Klimanın havası tavana verilmeli, serin esintiye maruz kalınmamalı Sürekli olarak klima karşısında durmak zararlıdır. Sıcaklık ayarı 21-23 dereceden aşağı düşürülmemeli. Klima ilk çalıştırıldığında pencerenin bir süre açık olması iyi olur.

Temiz olup olmadığı kesin belli olmayan havuza girmemeli. Yüzdükten sonra vücudu iyice kurulamalı. Terli haldeyken rüzgara veya klimaya maruz kalmamalı. Bu arada aşırı soğuk ve gazlı içeceklerden uzak durulmalı. Su çok tüketilmelidir. Su her zaman yaz kış insanlar ve tüm canlılar için vazgeçilmez bir nimettir. Yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Meyve ve sebze gibi su içeriği yüksek besinler tüketilmeli, terlemeyi önleyen hafif kumaşlar giyilmeli, stres, yorgunluk ve uykusuzluktan uzak durulmalıdır. Uzmanlara göre, yaz gribinin nedeni farklı olduğu için normal soğuk algınlığı ilaçları kullanılmamalıdır. Doktor tavsiyesine göre ilaç kullanılmalıdır.

Kendinize iyi bakın.

Sağlıklı kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları