Kış mevsiminin meyve ve sebzeleri

Kış ayları yaklaşıyor, havalar soğuyor. İnsanlar soğuk havalarda hastalanmamak için ne yapmalıyım endişesi yaşıyor.

Kış meyveleri bu dönemde en büyük kurtarıcımız olmaya devam ediyor. Uzmanlara göre, kış meyvelerinin başında greyfurt geliyor. Kış mevsiminin önemli meyvesidir. C vitamini deposudur. Bilindiği gibi C Vitamini bağışıklık sisteminizi ve kemiklerinizi güçlendirmeye yardımcı olurken, yaraları daha hızlı iyileştirmeye yarayan vitaminlerin arasında yer alır. Greyfurt C vitamininin yanı sıra A vitaminiyle doludur.  Bir de nar var. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kanserin önlenmesine yardımcı olan meyveler arasındadır. Portakal olmadan kış meyvesi listesi ise kesinlikle olmaz. Portakal bağışıklığı artırmaya yardımcı olması bakımından her zaman iyi bir tercihtir. Kış mevsiminin diğer meyveleri limon, mandalinayı çok tüketmek gerekir.

Armut ise içerdiği lif bakımından tüketilmesi son derece önemli bir diğer kış meyveleri arasında yerini alır. Lif tüketmenin önemine gelecek olursak en önemli özelliği arasında sindirime yardımcı olması, kolesterol seviyelerini düşürmesi ve kilo vermeye yardımcı olması gelir. Hızlı kilo kaybetmenin bir yolunu bulmaya çalışıyorsanız, düşük kalorili, kilo vermeye yardımcı atıştırmalık olarak armut meyvesini diyetinize eklemeyi unutmayın! Kivi ise E ve K vitamini sağlaması açısından öne çıkmaktadır. Kivi hem lezzetli hem sağlık için çok yararlıdır. Halk arasında söylendiği gibi "günde bir elma doktoru evden uzak tutar" sözü çok doğrudur. Elmalar içeriğindeki birçok besinler sayesinde süper yiyeceklere benzetilir.

Bu arada sebzeleri unutmamak gerekir. Karnabahar, pırasa ya da kereviz gibi kış sebzeleri, içlerinde yüksek miktarda C ve D vitaminleri bulundurur.

Kısacası sağlık için mevsimine göre meyve sebze tüketmek sağlığımız için önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları