Kilosu altın ile yarışıyor faydası saymakla bitmiyor 'Gram gram toplanıyor'

Kilosu altın ile yarışıyor faydası saymakla bitmiyor 'Gram gram toplanıyor'
Bal üretimi yapılan şehirlerden Mersin’de milyonlarca arı tarafından özenle toplanan polenlerin hasadı yapıldı.

Mersin’de sıfır rakımda yapılan polen hasadı sezonun ilk hasadı olma özelliğine sahip oldu. Yaz aylarında Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında da süreceği söylenen hasat veriminin bu yıl toplam 200 tonu bulacağı bekleniyor.

KİLOSU DUDAK UÇUKLATTI

Arıcılık konusunda Türkiye’nin ilk 5’i arasında yer alan Mersin’de milyonlarca arı çiçek mevsiminde üretime başladı. Kovanlarından çıkıp çiçeklerde gezinen arıların milyonlarcası, gram gram polen topluyor.

ari3.webp

Arıcılar, kovanlardan toplanan polenleri talebe göre satışa sunuyor. Sağlıklı bir ürün olan polenin kilosu bin TL’yi buluyor. Üreticiyi sevindiren polen satışı, tüketicinin de sağlıklı bir alternatif arayışına çare oluyor. Geçen yıl 150 tonu bulan hasat mahsulünün bu yıl 200 tona ulaşması bekleniyor.

ari2.webp

VİTAMİN VE MİNERAL İÇERİYOR

Vücudun ihtiyaç duyduğu sağlık için önerilen polen, çok sayıda vitamin ve mineral içermesinin yanı sıra protein oranının da zengin olması çoğu kişi tarafından tercih edilebilir kılıyor. Polen hasadına başladıklarını ifade eden arıcı Celal Çay, “Mersinli arıcılar olarak biz her yıl polen hasadını heyecanla bekliyoruz. Polen de arılarımızın ürettiği bir değer. Piyasada talep görüyor. Özellikle sporcular, çocuklu aileler polen tüketiyor. Polendeki protein oranı çok yüksek olması sebebiyle sağlık açısından çok faydası var” ifadelerini kullandı.

ari5.webp

Çay, birçok faydası bulunduğu için vücuda destek olduğunu söyleyerek insanların polenin faydasını öğrendiklerini ve talep ettiklerini söyledi.

"ALTIN DEĞERİNDE GIDA ÜRETİYORUZ"

Sezonun hasadının güzel olacağını düşündüklerini söyleyen Çay, “Bahar yağmurları iyi yağınca çiçekleri suluyor. Çiçekler de çok güzel polen salgılıyor, arılarımız da kovana getiriyor. Arılarımızın sağlığı da iyi ümitliyiz. İnşallah sezon sonunda tonlarca polen üretmiş oluruz. Altın değerinde bir gıda üretiyoruz” şeklinde konuştu.

ari1.webp

ari4.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.