Kilo vermek isteyenler dikkat

Kilo vermek isteyenler dikkat
Prof. Dr. Canan Karatay'dan kilo vermek isteyenler için dikkat çeken bir uyarı geldi. Uzman isim, limonlu suyun vücuda etkilerini maddeler halinde sıraladı. Yaz aylarında fit görünmek isteyenler Canan Karatay'ın bahsettiği bu karışımı yanından eksik etmeyecek.

Kilo vermek isteyenlere yönelik verdiği sağlıklı beslenme ve diyet tavsiyeleri ile adından söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay'ın limonlu su konusunda yaptığı açıklama şaşırttı. Aromasıyla, soslarda kullanımıyla, içecek olarak tüketilmesiyle en çok sevilen besinlerden olan, C vitamini deposu olan limonlu su bağırsakların aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Öte yandan sindirimi rahatlatması bakımından da uzmanlar tarafından tavsiye edilen limonlu su detoksu metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasına yarıyor. canan-karatay-limonlu-su-e1650050224150.jpg

Konuk olduğu programda limonlu su içmesi ile dikkat çeken Canan Karatay, bunun sağlık açısından çok faydalı olduğunu vurguladı.

"Limonlu su, karaciğerin en sevdiği karışımların başında gelir." diyen Karatay faydalarından bahsetti.

Gün içerisinde tuvalete sık çıkamayan kimselerin sabah aç karna tüketmeleri ile direkt olarak tuvalete çıkabileceği limonlu su karışımı ile kilo vermek için vücutta biriken ödemler idrar yoluyla dışarı atılıyor.

YAZIN FİT OLMAK İSTEYENLER TÜKETİYOR

Limonlu su karaciğeri toksinlerden temizlemeye yarar. Bağışıklığı kuvvetlendiren limonlu su, metabolizma ve sindirim probleminin önüne geçer. Limonlu su, pektin lifi içeriği ile iştah kontrolü de sağlar.

limonlu-su-1.jpg

LİMONLU SU TARİFİ

200 ml su, 1 tane limon

Yapılışı: Suyun içine limon sıkıp cezveye koyup kaynatın. Dilerseniz bu esnada limon kabuğu da içinde durabilir hatta daha da yararlı olabilir. Kaynama işlemi bittikten sonra ılık haldeyken karışımı tüketebilirsiniz.

KAYNAK: MYNET

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.