Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

Esrarengize Yolculuk

Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışı enflasyon canavarını baltaladı mı?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan açıkladığı ''başörtüsü için yasa teklifi vereceğiz'' sözleri ve sonrasında verilen yasa teklifi adeta gündemi sarstı.

Kemal Bey ezber bozmasına bozdu da açıklamasından bir gün öncesinde TÜİK''in gizleyerek bile açıkladığı yıllık bazlı enflasyonun yüzde 84 çıkmasının etkilerini baltaladı mı baltalamadı mı? Bu sorunun cevabını ilerleyen satırlarımda vereceğim.

Kemal Bey''in bunu bilerek yaptığını düşünmüyorum. Belki de Kemal Bey AKP''nin olası ''biz gidersek onlar gelirse başörtüsü yasaklanır'' kara propagandasını boşa çıkardı. Belki de Kemal Bey böyle bir bilgi aldı buna önlem olarak bu çıkışı yaptı.

Çünkü AKP iktidarı yönetmenlik değiştirerek başörtüsünü serbest bırakmıştı. Öyle bir kurnaz hamle ki bu…

İleride ''Biz gidersek onlar gelirse başörtüyü yasaklarlar'' kara propagandası için yönetmelik olarak değiştirdiler. Neden sayıları yeterli iken kanunla başörtüsünü serbest bırakmadılar? Sorusunun cevabıdır aslında bu.

*

Kemal Bey''in açıklamaları bir gün öncesindeki enflasyon skandalını gizler mi?

Bu sorunun cevabını net vereyim: Hayır oğlu hayır!..

Ha zamanlama yanlıştı ama evet diyemeyiz bu soruya.

Çünkü Saray Rejimi AKP iktidarları var olduğu sürece ekonomik buhran dünün bugünün yarının gündemi olmaya devam edecektir.

Vatandaşın sadece cebi değil ciğeri yanıyor ciğeri…

Siz hiç evladını yetersiz beslenme yüzünden hastaneye götüren babayı gördünüz mü? Veya duydunuz mu?

Siz hiç çöpten yiyecek toplayan anaları gördünüz mü?

Siz hiç sokakta kardeşiyle birlikte buz gibi soğukta yatan dilenen çocukları gördünüz mü?

Bunları uzatın uzatabildiğiniz kadar…

*

Onlar Saray''ın hurma ağaçlarının ısıtmasıyla eski para ile trilyonlarca aylık paralar harcarken Türk çocuğu sokakta buz gibi kaldırımda dilenirken uyabiliyor.

''Acıtasyon yapıyor'' diyecekler veya ''onlar dilenci mafyasıdır. Her zaman vardır'' diyenler sizlere zaten lafım yok. Sizlere göre yüzde 8 enflasyonun olduğu Almanya bizi yüzde 84 enflasyonla kıskanabiliyor. O yüzden size ne desek boş…

*

Bazı muhalifler ise, "Millet açken bitmiş tartışma olan başörtüsüne mi kaldık" diyorlar. Evet, kaldık çünkü AKP iktidarlarının oyuncaklarını elinden almak onların seçimle götürülmesinde önemli bir konudur.

Ha üstte de yazdığım gibi zamanlama yanlış. Ama zaten enflasyon açıklamasında değil her zaman ekonomik buhran AKP iktidarları var olduğu sürece bir numaralı gündem olmaya devam edecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları