Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

Kendi içselliğime yolculuk

Şöyle bazen kalp gözüyle kendime dönüp baktığımda içime sımsıcak bir duygu yayılmaya başlıyor. Güvenli ve huzurlu bir alan burası. Anlatılmaz yaşanılır denilen cinsten. Sonra o huzur tüm bedenime, oradan da bedenimin dışından auramla bir olan bir alana yayılıyor  ve etrafımda büyümeye başlıyor. Buna bir tanım koyamıyorsun o anda; ancak hemen kendini huzurlu ve dingin hissetmeye başlıyorsun. Sadece içinden sevgi akıyor. 
O anda bu dünyaya neden geldiğini daha iyi fark etmeye başlıyorsun. Önemli gördüğün şeylerin aslında hiç de önemli olmadığını, herşeyi boşuna kafaya taktığını idrak ediyorsun… Bu hissi anlatacak ne kelimeler, ne cümleler yeterli kalıyor. 
Anlamsız gelen şeyler anlamlı, anlamlı sandığımız şeylerin aslında boş ve anlamsız olduğunu görmeye başlıyorsun. Herşeyin yaratıcısını karanlığın içinde de fark ediyorsun. İşte o anda OL'manın muhteşem sihrini hissediyorsun kendinde… içinde ne yargı kalıyor, ne öfke, ne de kızgınlık ne de korku. Tüm bunların aslında sadece kendimizin yarattığı bir illüzyon olduğunu anlıyorsun. 
 Kıskançlıklar, toplum düzen noktalarının yanılsamaları, başkaları için uğraştığımız çabalar, kaprisler,  kendimizle bile yüzleşemediğimiz ve bu nedenle kendimizden dahi kaçtığımız bütün yalanlar… Hepsi bir balon köpüğü gibi havada patlayıp yok oluveriyor o anda…
Yalnızlığın içindeki boşluğun korkulacak bir şey değil de asıl hiçliğin muhteşem kutsallığı olduğunu görüyorsun. Ve bu sana daha fazla güven hissi kazandırıyor.  Huzurun bedeninde yaydığı okşayış hücrelerinde bayram havası yaratmaya başlıyor. 
Dış dünyada olan biten tüm kaosun aslında büyük resimden bir mandala deseninin parçası olduğunu ve daha aydınlık bir yarına doğru bir yaratımın doğum sancısı olduğunu görüyorsun.
 Her şeyin zıddıyla muhteşem olduğunu idrak ederken kendi içindeki çatışmaların da barış yaptığını fark ediyorsun. Sanki hiç var olmamışlar gibi. Artık dünkü kendinin kendin olmadığını belki de gerçek kendinin şu anda var olduğunu görüyorsun. Belki de her yeni bir uyanışta yeni kendin. Sonsuzluğun yolculuğu. İşte o anda uyanışın kıvrımlarının hayatına nasıl dans ederek girdiğini izlemeye başlıyorsun…
Ve Sonun başlangıcı…Hoş geldin yeni BEN…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları