Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

Kelimelerin gücü

Günlük hayatımızın içinde bilerek ya da bilmeyerek ağzımızdan çıkan birçok kelimeyle kendimizi ifade etmeye çalışırız. Genelde çevremizden de etkilenerek edindiğimiz kültürel bakış açıları ile  birlikte kullandığımız bu kelimeler, alışkanlık haline gelmiştir. Halbuki belki daha önce bize hiç kimse bunu öğretmemiş olsa da aslında kullandığımız kelimelerin bildiğimizin ötesinde hayatımız için çok önemli bir faktör olduğunu görebiliriz.

Çünkü söylediğimiz her bir kelime bilinçaltımızda oluşturduğu bir anlamı vardır. Her ne kadar bizler bazen mecazi anlamlı kelimeler de kullansak çok güçlü ve çılgın olan bilinçaltımız bu mecazları bilemez. Çünkü bilinçaltımız ilkel bir benliktir ve her ne söylersek söyleyelim o durumun muhakemesini yapamayacağı için gerçek olarak kabul eder ve bu şekilde hayatımızda bu yönde yaratım yapmaya başlar. Bu sebeple biz de hayatımızı direk etkileyebilecek kelimeleri bilinçli seçmeliyiz.

Olumlu kelimeler olumlu bir sürece davetkar olurken olumsuz kelimeler ise olumsuz bir döngüye girmemize neden olur. Evrensel çekim yasası nettir "Bakış açımız bizim realitemizi oluşturur". Halbuki bizler genelde çevresel şartların yani dış dünyanın bizi etkilediğini ve biz de bu dış dünyaya uyum sağlamaya çalıştığımızı zannederiz. İşte bu şekilde baktığımızda hayatımızın gücünü dışsal koşullara teslim etmiş olduğumuzu görebiliriz. Esasında durum tam tersi şekilde işler. Nasıl mı?

Benim bakış açım benim realitemi oluşturur.

Eğer bahsettiğim formülü fark edip kabul edersek ve yaşamımızı bu bilinçten yeniden inşa etmeye başlarsak, kendimizi olumlu yönde değiştirme olasılığına da sahip olmaya başlarız. Gelelim yeniden kelimelere. Şimdi eğer kendimizi bir şekilde ifade etmek istiyorsak olumlu olan kelimeleri seçmeye çalışalım.

Aşağıda sizlere verdiğim örnek kelimeler ve cümleleri günlük hayatımızda kullanırken kendimizde  daha fazla yakalar ve bir şekilde daha yapıcı kelimeler kullanırsak, hayatımızda olumlu yönde küçük dokunuşları da beraberinde getirmeye başlamış oluruz.

 

OLUMSUZ KELİMELER                                  OLUMLU HALİ

Bugün çok kötüyüm                                      Bugün hiç iyi değilim

Bugün hastayım                                              Bugün sağlıklı değilim

Her şey kötüye gidiyor                                 Şu sıralar bir şeyler iyi değil

Hep sıkıntılıyım                                                Her zaman mutlu ve huzurlu olamıyorum

Hayatım hep aynı bildiğin gibi                    Kendimi değiştirme gücüne sahibim

Her şey kötüye gidiyor                                 Her gün her şey daha iyiye gidiyor

Hep kötüyüm                                                   Hiç iyi değilim

Allah kazasız belasız bir gün versin          Allah her zaman güvenli ve mutlu bir gün versin

 

Bu örnekleri çoğaltabiliriz. İşin sırrı kelimelerdeki enerjide saklı. Mesela "kötü" kelimesi direkt bilinçaltı kötü kavramının enerjisini yaratıyor. Ancak "iyi" kelimesinin ise daha hafif ve pozitif bir enerjisi var. Eğer olumsuz bir hal durumunu belirtmek istiyorsanız mutlaka enerjisi pozitif olan kelimeleri seçerek kendinizi ifade etmeye çalışın.

Dil terminolojimizden çıkartırsak bizlere alan açabilecek bazı kelimeler

Lazım=Gereklilik enerjisi yaratır. Mecburiyet ve zorunluluk sizi sıkıştırır. Bu kelimenin yerine "... olan şeyi seçebilirim" diyebiliriz.

Keşke=Artık iş işten geçmiş ve pişmanlık enerjisi yaratır. Bu kelime yerine "Tamam demek ki böyle olması gerekiyormuş. Artık bundan sonra ... yı yapmayı seçiyorum" diyebilirsiniz.

İstiyorum= Mevcut olan şeye sahip değilsiniz ve olmasını diliyorsunuz enerjisini yaratır. Bu kelimenin yerine "seçiyorum"u kullanabilirsiniz.

İhtiyacım var= Mevcut olan şeyden yoksunsunuz ve güçsüzlük içinde gereksinim duyuyorsunuz. Bu kelimenin yerine "Ben bunu seçiyorum" diyebilirsiniz.

Asla= Bu kelimenin içinde direnç vardır. Yani mevcut olan her ne ise "Asla" diyerek o şeye direnç gösterirsiniz. Direnç gösterdiğimiz her şeyi daha fazla yaratırız. Halk arasında "Büyük konuşma" dedikleri enerjiyle aynıdır. Bu kelimenin yerine "Olabilir bununla birlikte ben bunu seçmiyorum" diye bilirsiniz.

Ama/Fakat/Ancak= Bu kelimeleri de her hangi olumlu bir cümlenin sonunda diğer cümlenin olumsuz olduğunu ve aslında çürüttüğünü belirten bir enerjidedir. Eğer ifade etmek istediğiniz bir cümlede bu bağlaçları kullanmaya gereksinim duyuyorsanız o zaman "bununla birlikte/bununla beraber" bağlaçlarını kullanabilirsiniz.

Çabalıyorum= Bu kelimenin enerjisinde olan şeyi elde etmek için çok uğraşıyorum ve emek veriyorum enerjisi var. Onun yerine "yapıyorum" ya da "yaratıyorum", "oluşturuyorum" kelimelerini de kullanabilirsiniz. Çünkü bu kelimelerde gücü elimize almış oluyoruz.

Unutmayın bakış açımız realitemizi oluşturur ve bu bakış açılarımızı önce kelimelerle ifade edebiliriz. Bilinçli kelimeler bilinçli olma enerjisini de beraberinde yaratır. Sihirli kelimeleriniz olsun…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları