KDK’dan para puanlar için karar Kredi kartı kullanmayanları ilgilendiriyor

KDK’dan para puanlar için karar Kredi kartı kullanmayanları ilgilendiriyor
Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından kredi kartı kullanmayan veya kullanmaya engel durumları bulunan bireyler için para puanlarını kullanamaya yönelik tavsiye kararı verildi.

KDK’dan para puanlar için karar Kredi kartı kullanmayanları ilgilendiriyor

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), kredi kartı kullanmayan veya kullanmaya engel durumları bulunan bireyler için karara imza attı.

Buna göre; maaş promosyonu kapsamındaki para puanlarının hesap kartları üzerinden ödenmesi gerektiği yönünde tavsiye kararı verdi.

Zonguldak'ta bir sağlık kuruluşunda çalışan bir kişinin durumu üzerine yapılan bir başvuru sonucunda ortaya çıkan durum ile KDK, mercek altına aldı.

yargitaydan-kredi-karti-kullananlari-ilgilendiren-karar-1549699288068.jpg

Olayda; sağlık çalışanı, kredi kartını kullanamama sebebiyle maaş promosyonu kapsamındaki para puanının ödenmediğini belirtti. Başvuru yaptığı takdirde KDK, ilgili banka tarafından hukuki bir gerekçe olmaksızın ödemenin yapılmadığını tespit etti.

KDK tarafından tavsiye edilen bu karar, para puanlarının hak sahiplerine banka kartları üzerinden ödenmesi gerektiğini vurguluyor. Böylece bu gelişme ile kredi kartı kullanamayan bireylerin maaş promosyonlarından tam olarak yararlanabilmeleri adına önemli bir adım olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.