Kartepe'de öğrenci servislerine sıkı denetim

Kartepe'de öğrenci servislerine sıkı denetim
İçişleri Bakanlığı'nın yönergeleri doğrultusunda, Kartepe'de faaliyet gösteren öğrenci servislerine düzenli denetlemeler yapılmaktadır.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci yarısı için belirlenen asayiş ve trafik tedbirleri kapsamında, Kartepe'de hizmet veren 80 öğrenci servis aracı titizlikle denetlenmektedir. Denetimler, Kartepe Kent Çarşı'da bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Denetim, Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

SRC, psikoteknik, UKOME belgeleri, güzergah izin belgeleri, mesleki eğitim, araç muayenesi, kapasite, sınıflandırma ve personel yeterlilik belgeleri gibi çeşitli konularda denetimler yapılmaktadır.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, yapılan denetlemelerle ilgili olarak, "Öğrencilerimizin okula güvenli bir şekilde ulaşmaları son derece önemlidir. Servis araçlarının denetimlerini titizlikle gerçekleştirerek bu güvenliği sağlamak için koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Denetimler periyodik olarak devam edecek ve vatandaşlarımız yaşanabilecek herhangi bir sorun karşısında bizlere ulaşabilecekler" şeklinde konuştu.

aw145628-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.