Karpuz çekirdeklerini çöpe atmayın! Bu faydalarını ilk kez duyacaksınız

Karpuz çekirdeklerini çöpe atmayın! Bu faydalarını ilk kez duyacaksınız
Karpuz oldukça lezzetli ve faydalı bir meyve olarak bilinmektedir. Karpuz'un çekirdekleri de en az meyvesi kadar faydalıdır. Aynı zamanda faydalarından dolayı karpuz çekirdeklerinin ayrıca satıldığı da bilinmektedir.

Karpuz, besin değeri açısından oldukça zengin bir meyvedir. Karpuz çekirdeğinin bilinmeyen pek çok faydası vardır. Bu yüzden tüketilirken çekirdekleri ile birlikte yenmesi önerilmektedir.

İşte karpuz çekirdeklerinin faydaları şu şekilde:

Bağırsakları çalıştırır

Karpuz çekirdekleri, yüksek oranda lif içerir. Bu özelliği sayesinde bağırsakların çalışmasına, sindirim sürecinin kolaylıkla tamamlanmasına yardımcı olur. Eğer kabızlık gibi sindirim problemleri yaşıyorsanız sorununuzu ilaçlar kullanmak yerine karpuz çekirdeği ile çözebilirsiniz.

Cildi güzelleştirir

Karpuz çekirdekleri, içerisinde bol miktarda antioksidan ve omega-3 barındırır. Bu özellikleri sayesinde cildinizin yenilenmesini, hava almasını, yaşlılık belirtilerinin azalmasını sağlar; akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin önlenmesine yardım eder.

shutterstock-318038591.jpg

Kan şekerini dengeler

Düzenli olarak karpuz çekirdeği tüketerek kan şekerinin kontrol altında alınmasına, insülin direncinin azalmasına, kan dolaşımında glikoz salınımının düşmesine yardımcı olabilmeniz mümkündür.

Damar sağlığını korur

Karpuz çekirdekleri omega-3 ve omega-6 yağları açısından oldukça zengindir. Bu özellikleri sayesinde damarların tıkanmasını, sertleşmesini önler, kan dolaşımından kaynaklanan birçok hastalığa karşı korunmanızı sağlar.

Kemikleri güçlendirir

Karpuz çekirdekleri, kemikler için son derece yararlı olan magnezyumu bol oranda içermektedir. Bu özelliği sayesinde kemiklerin güçlenmesini, yaşlılık ile birlikte gelişen osteoporoz gibi hastalıkların önlenmesini sağlar.

karpuzun-yararlari-nelerdir-karpuz-cekirdegi-yenir-mi-karpuz-suyu-ne-ise-fayda-ys3nkgtx.png

Bağışıklık sistemini güçlendirir

İçerdiği birçok antioksidan sayesinde vücudun olumsuz etkilenmesine neden olan tüm faktörleri etkisiz hale getirerek hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlar. Başta kalp hastalıkları ve birçok kanser türüne karşı yakalanma riskini azaltır.

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

Çekirdekleri direkt olarak yutmak istemeyen kişiler ilk olarak karpuz çekirdeklerini kurutabilirsiniz.

Sonrasında ise mutfak robotunu kullanarak kurutulmuş karpuz çekirdeklerini toz haline getirebilirsiniz.

Karpuz çekirdeğinden elde edilen tozu çay olarak da tüketmeniz mümkündür.

Kurutulmuş karpuz çekirdeklerini direkt olarak da tüketebilirsiniz.

Aynı zamanda karpuz yerken içerisinde bulunan çekirdekleri karpuzla birlikte de yiyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.