Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Karıncanın Su İçtiği

Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana, Tanyeri Horozları, Çıplak Deniz Çıplak Ada ve Bir Ada Hikâyesi dörtlemesini tamamlayan usta Yaşar Kemal'in romanı "Karıncanın Su İçtiği".

Karıncanın Su İçtiği, beklemenin ve sabrın romanıdır. Savaştan dönmeyen yakınlarını bekleyen kadınların, yurduna dönmeyi bekleyen sürgünlerin, denizi bekleyen balıkçıların, aşkı bekleyen yüreklerin sonsuz bir sabırla hayata duydukları inanın romanı...

Her sezona bir isim verme güzelliğiyle yola çıkan TFF, bu işin de altından kalkamayınca bu sezonu "es" geçti ve isimsiz sezonumuz 2021-2021'in 21 haftalık ilk yarı sürecini geride bıraktık. İlk yarıda Alanyaspor, Hatayspor, Karagümrük bizlere futbol adına ekstra güzellikler kattı, dileriz bu ikinci yarıda devam eder. Çünkü bu ülkede futbolun gelişimi için Alanyaspor, Hatayspor, Karagümrük gibi takımların çoğalması lazım. Gerçi ikinci yarı için Ünal Karaman ile anlaşmaya varan Göztepe şimdiden bu listeye eklenecek takımlardan en önde gelenidir.

Fenerbahçe hâlâ transfere devam ederken bu transfer çılgınlığı nerede ve nasıl bitecek bilmiyoruz gerçi TFF değiştirdiği sayısal açıklamalarla yabancı sayısını 16'ya kadroyu ise 35'e çıkartarak adeta Fenerbahçe'ye yol rehberliği yapıyor, bu gidiş çok olumlu gelişmeler değil...

Ligimizin ilk yarı lideri olan Beşiktaş'a gelince. Açıkcası oynadığı futbolla taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanmış durumda. Ligin ilk haftalarındaki sıkıntılı dönemlerde kulübedeki varlığı tartışılan, ne zaman gider diye çetele tutulan Sergen Yalçın, sevmek ve eleştirmek ikileminde ayarsız milletin her türlü içi doldurulmamış, doğrusu gösterilmemiş sözleri altında kalırken şimdi göklere çıkarılıyor.

Beşiktaş, Sergen Yalçın ile çıktığı ilk yarı sürecinde;

20 maçta, 14 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi, %70 galibiyet oranıyla birinci sırada yer alırken, son oynadığı Göztepe maçında ise yenik duruma düşmesine rağmen, bu alandaki istatistikleri de geride bırakarak galibiyet kazanırken, yeni istatistiklere göz kırptı.

Beşiktaş bu süreci tıpkı Yaşar Kemal ustanın "Karıncanın Su İçtiği" romanında anlattığı gibi sabırla bekleyerek yaşadı ve şimdi ise bu sabrın ve beklemenin mükafatını gülerek yaşamaktadır.

Türk futbolu ve kulüplerimiz için "Sabır" ve "Beklemek" kelimeleri ütopik kelimelerdir ve birçok kulübün kapısından dâhi geçmez çünkü yönetimlerin işine gelmez.

Beşiktaş Sayın Ahmet Nur Çebi ile çıktığı yolda birçok önemli engelle karşılaştı özellikle ekonomik anlamda ve bu engellerden kurtulmanın yolunu "Gençlik" aşısında buldu.

Dileriz ki! Bu gerçek sonraki süreçlerde Beşiktaş'ta hayat bularak devam eder ve diğer kulüplerimize de örnek olur.

Bu ülkenin yetenekli ve fırsat bekleyen gençleri özkaynak düzeninde sabırla bekliyorlar ve siz kulüplerin, futbolun yönetim kademesindeki beyler lütfen bu sabrı görün ve değerlendirin.

Çünkü göreceksiniz ki! Gelecek sokağa attığınız, birçok değerli kulüplerimizin sırtına yapışmış kan emiciler uğruna heba ettiğiniz, harcadığınız her kuruşun vebali ile bir gün mutlaka hesap vereceğiniz Ali Cengiz oyunlarınızın bu sabrın karşısında "bi'pul" kadar değeri yok.

Kıymayın efendiler! Bu ülkenin gençliğine...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları