Karıncaları öldürmeden karınca istilasından nasıl kurtulursunuz?

Karıncaları öldürmeden karınca istilasından nasıl kurtulursunuz?
Eğer bir karınca kolonisi mutfağınızı sarmışsa işiniz sandığınızdan zor olabilir. Eğer karıncaları dininiz gereği öldüremiyorsanız ya da evinizde kimyasal madde kullanmak istemiyorsanız doğal yöntemlerle karıncalardan kurtulabilirsiniz.

Havaların ısınması ile birlikte toprak altındaki karıncalar dışarı çıkarak kış için yiyecek stoku yapmak üzere etrafı sarıyor.

Karıncalar, Kur'anı- Kerim'de geçtiği için birçok Müslüman evlerini sarsa da karıncaları öldürmek istemez. Neml suresinin 18. ayetinde bir karıncanın Hazreti Süleyman'ın adını zikretmesi nedeni ile İslam ülkelerindeki Müslümanlar karıncaları incitmekten kaçınır.

Birçok kişi ise kullanacakları kimyasal böcek ilaçlarının kendilerine zarar vereceği düşüncesi ile bu maddeleri satın alarak kullanma yolunu tutmaz.

Peki kimyasal madde kullanmadan, ya da değişik yollarla karıncaları öldürmeden, mutfağınızı istilalardan nasıl korursunuz?

Bunun için öncelikle karıncaların yaşayış şekline bir bakmanız gerek. Karıncalar birbirleri ile haberleşerek gıda buldukları yerleri koloninin diğer üyelerine bildirme yeteneğine sahip. O nedenle öncelikle mutfağını kırıntılardan temizlemeniz gerekir.

İkinci yol ise karıncaların evinize girdiği çatlakları bularak kapatma yolunu tutmalısınız. Ancak siz bir çatlağı kapattığınızda küçük cüsseli bu canlılar başka çatlaklar bularak istilalarına ısrarla devam edebilirler. Bu noktada karıncaların hoşlanmadığı maddeleri bilmek işinize çok yarar.

karincalar.webp

Karıncalar özellikle limon portakal gibi narencilerden hoşlanmaz. Portakal mandalina ve limon kabuklarını, ya da dilimlerini karıncaların en yoğun olduğu bölgelere koyabilirsiniz.

Tezgahınızı ve mutfak malzemelerinizi sirkeli su ile silmek de karıncaları sizden uzak tutacaktır.

Karınca yollarına tuz serpmek de işe yarasa da ne yazık ki tuza dayanıklı olan karınca türleri olduğunu da belirtmek gerekir.

Karanfilleri sıcak suda beklettikten sonra, özü suya geçen solisyonu evinize püskürterek de karıncalardan kurtulmanızı sağlayabilir.

Yalnız karıncaların sadece ekmek türü kırıntılara üşüşmediği, yağlı maddelerin de karıncaları çektiğini hatırlatma gerekir. Bu nedenle yemek pişirildikten sonra ocak ve tezgahınızı dezenfekte etmenizde fayda var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.