Karara uymayanlara para cezası

Karara uymayanlara para cezası
Milli Parklar Müdürlüğü’nün açıklamasına göre bazı sahillere saat 21.00 ile 06.00 arasında giriş yasaklandı. Karara uymayanlara ise çok büyük para cezası kesileceği belirtildi.

Turizmin başkenti olarak tanımlanan Antalya’da nesli tükenmekte olan ve koruma altındaki caretta carettaların yuvalama alanları için koruma kararı alındı. Deniz kaplumbağaların yumurtlama zamanı olduğu ifade edilerek koruma kararı alındığı açıklandı.

İNSAN GİRİŞLERİ ENGELLENİYOR

Konuya ilişkin açıklama yapan Ulupınar Mahallesi Muhtarı Habib Altınkaya ‘’Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Antalya milli parklarla beraber kooperatif olarak beraber çalışıyoruz. Onlarla protokolümüz var. Bizim çalışanlarımız var. Akşam, işte sınır tepe dedemiz sınırdan aşağıya insan girişlerini engelliyoruz. Ateş ve ışık yaktırmıyor, ses ve diğer gürültüleri yaptırmıyoruz’’ dedi.

109 BİN TL CEZA KESİLECEK

Alınan karara uyulmaması sebebi ile güvenlik güçlerinin ceza keseceği belirtildi. Uyarılara itiraz edilmesi halinde 400 TL’den fazla ceza kesilecek. Aynı zamanda carettaların ve yuvalama alanlarının zarar görmesi halinde 109 bin TL’ye kadar ceza kesilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.