Kan kaybı devam ediyor

Beşiktaş ligde Galatasaray’ın ardından Gaziantepspor’a kaybederek üste üste ikinci mağlubiyetini almış oldu. Bu iki maçta da rakip ağlara gol atamaması işin ilginç tarafı. Alınan yenilgilerin ardından teknik direktör Fernando Santos’un geleceğiyle ilgili söylentiler konuşulmaya başlandı. Fernando Santos, Beşiktaş için doğru aday değildi. Kamuoyu baskısı sonucunda boşta olduğu için son dakikada anlaşılan bir teknik direktör. Kimyası kulüple bir şekilde tutmadı. En son izlediğim Gaziantepspor maçında takımın oyun anlamında görüntüsü çok kötü.

Ortada oyun adına hiçbir şey yok. Kör dövüşü gibi. Oyuncuların ne yapmaya çalıştığını anlamak da mümkün değil. Ortada futbol adına hiçbir şey yok. İlerde hücum pres yok, rakibe baskı yok, hızlı oyun yok, ofansif futbol yok, organize atak yok, yok oğlu yok. Beşiktaş çok büyük bir camia, bu kulüp hücum futbolu oynar, sürekli atak yapar, rakibi kendi sahasından çıkarmaz, gol ve goller atar. Coşkulu ve heyecan dolu futbol oynar. Ama bu saydıklarımızın hiçbiri yok. Fernando Santos savunmacı bir hoca, önceliği takım gol yemesin sonrasında bir şekilde gol atarız.

Hayır hocam Beşiktaş’ın ruhunda genlerinde savunma yapmak yok, sürekli atak yapmak, sürekli gol aramak var.. Biz bunları göremiyoruz. Beşiktaş kontratak oynamaz, hücum organizasyonlarıyla kaliteli sonuca odaklı ataklar yapar. Beşiktaş gol yemedim diye övünmez, rakibini gole boğar. Beşiktaş topun peşinden koşmaz, topu koşturur. Beşiktaş’ın bu sezon büyük takım imajı yerle bir oldu. Sıradan bir Anadolu takımı görüntüsü var. Şu an Beşiktaş 46 puanla 4. sırada ve liderden tam tamına 32 puan geride, işin ilginç tarafı ise düşme hattıyla arasındaki puan farkı ise 16 düşme hattına daha yakın bir durumda. Bu durum bütün Beşiktaşlıların canını çok acıtmakta. Hocamızın futbol aklı, Beşiktaş’ın genleri ile uyum sağlama şansı yok.

Hocanın kadro seçimi de çok sıkıntılı. Onur Bulut haftalardır oyunda varlık gösteremiyor, atması gereken kritik pasları atmadığı gibi takımının hücuma çıkmasını engelliyor, çok çabuk çalım yiyor, takıma katkısı yok hocanın ısrarla oynatması çok enteresan. Keza Cenk Tosun sözleşme uzatmadığı için oynamak istemiyor görüntüsü verdiği hâlde nasıl oynuyor. Cenk, forvet oynayınca Semih hiç alışık olmadığı sol kanatta oynamak zorunda kalıyor ve sürekli geri gidiyor. Üzülerek belirtmek isterim Fernando Santos olduğu sürece istediğimiz, özlediğimiz futbolu istemek çok zor ve takım her hafta kan kaybetmeye devam eder.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları