Kamuda çalışmak isteyenlere gün doğdu ‘KPSS şartı yok’ En az lise mezunu olmak yetiyor

Kamuda çalışmak isteyenlere gün doğdu ‘KPSS şartı yok’ En az lise mezunu olmak yetiyor
Diyanet İşleri Başkanlığı yeni personel alımıyla ilgili duyuru paylaştı. Merkez teşkilatı için istihdam edilecek personelden KPSS puanı istenmiyor.

Personel açığı bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 personeli kadroya dahil etmek için düğmeye bastı. Kurum tarafından paylaşılan duyuruda KPSS şartının aranmadığı ve en az lise mezunu olanların başvurabileceği gibi detaylar dikkat çekiyor.

diyaner.jpg

Merkez teşkilatındaki şoför kadrolarına sözlü sınav ile alınması planlanan personel için detaylar, yayınlanan duyuruda yer alıyor.

DUYURU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler yer alıyor:

“Merkez Teşkilatında münhal bulunan ve aşağıdaki tabloda bilgileri yer alan şoför kadrolarına sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapılacaktır.”

diyanet-eleman-alimi.jpg

Yeni açılan kamu personeli alımı ilanının tüm detayları neler?

KAMU PERSONELİ OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 yılı kurum içi şoför alımı ile ilgili yayınlanan duyuruda şu şartlar yer alıyor:

  • Halen Başkanlığımız Teşkilatında (görevlendirmeler dâhil) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak,
  • Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış D sınıfı sürücü belgesine veya 01.01.2016 tarihinden önce alınmış E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Başkanlık teşkilatında en az 2 (iki) yıl görev yapmış olmak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Eşdeğer kadrolar” başlıklı 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan yedinci kademe (Yardımcı hizmetler sınıfı) dışındaki unvanlarda çalışıyor olmak veya bu unvanlarda müktesebi bulunmak.

Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da bu sınava başvuru yapabilecektir.

diyanet4.jpg

Görev süreleri ve görevlendirme olarak çalışılan sürelerin hesaplanmasında DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından başvuruda bulunacak personelin bu süreleri bağlı bulunduğu birimlere müracaat ederek DİBBYS (İKYS) programına işletmesi gerekmektedir. DİBBYS (İKYS) programına işlenmemiş çalışma ve görevlendirme süreleri dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyen adayların 4 Aralık 2023 ile 15 Aralık 2023 tarihleri arasında, mesai saatleri dahilinde bizzat kendileri DİBBYS Programı üzerinden yapabilirler.

Başvuru yaparken dördüncü maddede yer alan sürücü belgesinin önlü arkalı fotokopisini başvuru ekranında yer alan ilgi bölüme PDF olarak yüklemeleri gerekiyor.

diyanet3.jpg

Adayların başvuru yapmadan önce eksik bilgi ve belgelerini kontrol ederek İKYS’ye işletmeleri gerektiği de duyurular arasında yer alıyor. Müracaatlar sona erdikten sonra başvuran adayların bilgilerinde sebebi ne olursa olsun kesinlikle değişiklik yapamayacakları da belirtiliyor.

SINAVLA İLGİLİ ÖNEMLİ DETAYLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sözlü olarak uygulanacağı duyurulan sınav Ankara’da gerçekleştirilecek. Sınav puanları şu şekilde değerlendirilecek:

a. Mesleki Bilgi Düzeyi (40 puan),

b. Mesleki Uygulama Düzeyi (60 puan).

Adayların sözlü sınava girebilmeleri için, belirtilen tarihte sınav yerine gelirken yanlarında mutlaka ‘Sınav Giriş Belgesi’ ve kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) bulundurmaları zorunludur. Eğer bu belgeler yanlarında bulunmazsa adaylar kesinlikle sınava alınmayacak.

Nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport dışında başka bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir.

diyanet5.jpg

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Ankara’da yapılacak olan sözlü sınavın tarihi henüz belli değil ancak başvurular tamamlandıktan sonra gerekli hazırlıklar da tamamlanınca duyurulacak.

Başvurular sonucunda sınava girmeye hak kazanan kişiler, kazandıkları halde belirtilen tarihte sınava katılmazlarsa haklarını kaybedecekler ve ikinci bir sınav yapılmayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.