Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası
Kamu Son Haber'in birinci sayfası

bir-001.jpg

Kamu Son Haber'in birinci sayfası için tıklayın...

'ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANA KİRA YARDIMI YAPILMALI'

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal "Halkın barınma ve konut sorununu çözecek düzenlemeler yapılmalıdır. Tek asgari ücretli çalışan ailelere kira yardımı yapılmalıdır. Vergide ve gelirde adalet sağlanmalı" dedi

TMMOB Samsun İI Koordinasyon Kurulu, DISK Emekli-Sen Samsun Şubesi, KESK'in iş kollarından ESM ve TÜKODER, "İnsanca Yaşayabilecek Ücret, Halk İçin Bütçe" konulu ortak basın açıklaması yaptı. TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, "Açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldıracak ekonomik ve sosyal politikalar ivedilikle uygulamaya konulmalıdır. Halkın barınma ve konut sorununu çözecek düzenlemeler yapılmalıdır. Tek asgari ücretli çalışan ailelere kira yardımı yapılmalıdır. Vergide ve gelirde adalet sağlanmalı, dolaylı vergiler nedeniyle tüketici üzerindeki yük kaldırılmalı kazanca göre vergi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.

"SADAKA İSTEMİYORUZ'

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İI Koordinasyon Kurulu, Enerji, Sanayi, Maden Kamu Emekçileri (ESM) Sendikası Samsun Şubesi, DISK Emekli Sen Samsun Şubesi dün akşam Samsun Elektrik Mühendisleri Odası'nda "İnsanca Yaşayabilecek Ücret, Halk İçin Bütçe" konulu ortak bir basın açıklaması düzenledi. DISK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, ESM Samsun Şube Başkanı Mustafa Niyazi Bulut, TMMOB Samsun İKK sekreteri Veli Kebapçı ve TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, birer konuşma yaptı.

Koçal, konuşmasında şunları söyledi:

"Örgütlü olmadığımız sürece, güçlerimizi birleştirmediğimiz sürece taleplerimizin karşılık bulmayacağı aşikardır. Nitekim sürekli örgütsüz bir toplum yaratılmak, üzere çalışmalar yapılıyor. Biliniyor ki örgütsüz toplu- mu baskılamak çok kolay, ama örgütlü toplumu baskılamak zordur. Emekliler açısından gerçekten durum çok vahimdir. Emekliler kimseden sadaka istemiyor. Emekliler kimseden bir ulufe de istemiyor. Sadece hakkımız olanı istiyoruz.

Ben ilk emekli olduğumda 2012'de asgari ücretin 3 katı maaş alıyordum, şimdi asgari ücretin yüzde 70'i kadar maaş alıyorum. Yan gelinen nokta budur. Dolayısıyla Türkiye'de bugün geldiğimiz noktada, yoksul sayısı kat kat artmış, aç sayısı kat kat artmış, enflasyon tavan yapmış ve bunların hepsinde de iktidar da olan, aynı iktidar, aynı yönetim, bir devamını gidiyor. Yani bu iki ha- neden aşağıya düşürdüğünde de bu iktidar, iktidardaydı, şimdi de öyleyse de ortada bir hata var, bir yanlış var, bizi uzaydan gelip yönetmiyorlar. O nedenle biz bu zamları, bu enflasyonu, bu kur, bu derece döviz kurunun yükselmesinin sorumlusu, sebebi biz tüketiciler değiliz.

Emekliler değildir, çalışanlarımız değildir. Bunun sorumlusunu aramak gerekiyorsa, liyakatsiz yönetimdedir, bunun sorumlusunu aramak gerekirse tavandan kopuk üretilen politikalardır. O nedenle bunun bedelini biz değil, bu politikaların sorumluları ödemelidir. Sorunların çözümü için vatandaşın gündeminden açlık ve yoksulluk sorunu çıkarılmalıdır.

Elektrik temel ihtiyaçtır, kamu hizmeti olarak verilmesi sağlanmalıdır. Açlık ve yoksullukla yaşam mücadelesi verenler için ücret ve maaşlar güncellenmeli, insanca yaşam sınırı olan yoksulluk sınırı seviyesine getirilmelidir. Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emeklilerimiz bir kenara atılıp ölüme terk edilmemelidir, bayram ikramiyeleri ve maaşları güncellenmeli, insanca yaşayabilecekleri bir maaş uyarlaması yapılmalıdır.

Küresel şirketlerin çıkarlarına göre değil, halkın çıkarlarına göre politika ve bütçe oluşturulmalıdır. Açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldıracak ekonomik ve sosyal politikalar ivedilikle uygulamaya konulmalıdır. Halkın barınma ve konut sorununu çözecek düzenlemeler yapılmalıdır. Tek asgari ücretli çalışan ailelere kira yardımı yapılmalıdır. Dengeli ve sağlıklı beslenmek için tüketicilerin ekonomik ve besin değeri yüksek gıdaya erişimi sağlanmalıdır."

yedi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.