Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası
Kamu Son Haber'in birinci sayfası...

21-10-23-01-kamu-001.jpg

Kamu Son Haber'in birinci sayfası için tıklayınız...

USULSÜZLÜKLERİNE KILIF HAZIRLIYORLAR

SGK’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlanmak istediğini belirten CHP’li Köksal,
“SGK’nın usulsüzlükleri tespit edebildiği yapısını bozacaklar. Usulsüzlüklere kılıf hazırlanıyor” dedi

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, “İktidar, On İkinci Kalkınma Planı’nda yepyeni satışlara kılıf hazırlıyor: Sosyal Güvenlik Kurumu. AKP iktidarı döneminde 10 kat daha fazla zarara uğratıldığı tespit edilen SGK’nın bu kez özerk yapısını kendilerine bağlamak istiyorlar. SGK’nin bütçesi genel bütçeye bağlı değil, özerk bir bütçesi var. Bakanlıklara bağlı değil, kendi denetimini yapan bir kurum. Şimdi SGK’yı bakanlığa bağlayacaklar. Bakan Bilgin döneminde, SGK’da 6-7 müdür görevden alınmıştı. Hangi gerekçeyle? Naylon fatura, usulsüz ilaç ihalesi, ilaçları el altından satma… Şimdi SGK’nın bu usulsüzlükleri tespit edebildiği özerk yapısını bozacaklar. Usulsüzlük için bir anlamda kılıf hazırlamaya çalışıyorlar” açıklamasını yaptı.

YEPYENİ SATIŞLAR

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Köksal, şunları söyledi: “İktidar, On İkinci Kalkınma Planı’nda yepyeni satışlara kılıf hazırlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu. İktidarın, Genel Başkanımızı hedef alarak dillerine doladıkları SGK’yı kim batırdı diye… AKP iktidarı döneminde 10 kat daha fazla zarara uğratıldığı tespit edilen SGK’nın bu kez özerk yapısını kendilerine bağlamak istiyorlar. SGK’nin bütçesi genel bütçeye bağlı değil, özerk bir bütçesi var. Bakanlıklara bağlı değil, kendi denetimini yapan bir kurum. Şimdi ne yapacaklar, SGK’yı bakanlığa bağlayacaklar. Mesela SGK’nın birsağlık fiyat tespiti var. Yani bakanlık kalkıp 1 liralık bir ilaç alırken, yandaşa verdiği ihale ile bunu 1 liraya aldırmıyor. SGK diyor ki ‘Bu ilacın fiyatı budur, bu fiyatın üzerine alım yapamazsınız.’ Peki şimdi ne yapacaklar, Bakanlık SGK’ya talimat verecek, ‘Benim şu firmam var, 10 katı teklif de verse, ihaleyi bu firmaya vereceksin’ diyecek. O ilaç ve o malzeme o firmadan alınacak. Bakan Bilgin döneminde, SGK’da 6-7 müdür görevden alınmıştı. Hangi gerekçeyle? Naylon fatura, usulsüz ilaç ihalesi, ilaçları el altından satma… Şimdi SGK’nın bu usulsüzlükleri tespit edebildiği özerk yapısını bozacaklar. Usulsüzlük için bir anlamda kılıf hazırlamaya çalışıyorlar” dedi

ÖZGÜRLÜKLERE BİLE

Vatandaşın hak ve özgürlükleri üzerine bile yolsuzluk düzeni kuran bir iktidar ile karşı karşıya olunduğunu dile getiren Köksal, “AKP iktidarında SGK ne hale getirilmiş, Sayıştay raporunda neler var? Mali dengesi alacakların tahsil edilmemesi veya edilememesi nedeniyle bozulmuş durumda…

SGK, toplam 477 milyar 331 milyon 318 bin 900 lira alacaklı durumda. Bu alacak toplama 2019 yılı için 276 milyar liraydı. 2020 yılına gelindiğinde 322,5 milyar oldu, 2021 yılında 345 milyara yükseldi ve bugün 477 milyarlık bir alacağa sahip. Görüldüğü üzere SGK alacaklarını tahsil edememekte ya da etmemekte. Özellikle 2022 yılındaki Sayıştay raporundaki tespitte, kurum alacaklarının takibinin yapılmadığı gözler önüne serilmiş” dedi.

MENKULLERE TAŞKIN HACİZ
Geçtiğimiz hafta habere düşen bir konu oldu. CHP’li İzmit Belediyesi’nin gayrı menkulleri haczedildi diyerek sözlerini sürdüren Köksal, “Hatta belediye başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet, bu haciz işlemini gazetelerden öğrendiğini söyledi. Kocaeli’deki diğer tüm belediyeler, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ait. Hepsinin SGK’ya çok daha fazla borcu var. Ama İzmit Belediyesi, gayrı menkullerini SGK’ya mal beyanı olarak bildiriyor. 453 adet gayrı menkulüme haciz koyabilirsiniz diyor. Aynı gün SGK tarafından iki tane yazı yazılıyor. İlk başta 435 adet gayrı menkule haciz işlemi başlatılıyor. Aynı gün tekrar SGK bir yazı yazıyor. ‘Sistemden haciz koyma işlemi gerçekleştirilememiş olup, İzmit Belediyesi Başkanlığı’na ait tüm gayrı menkullere haciz konulmasına…’ diye. Bu gayrı menkullere taşkın haciz demek. SGK’nın yarasını derinleştirenler CHP’li belediyelerle uğraşıyorlar. AKP’li belediyelerin çok daha fazla borcu olmasına rağmen sırf CHP’li başarılı bir belediye olduğu için taşkın haciz işlemini CHP’li İzmit Belediyesi’ne uyguluyorlar” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.