Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası
Kamu Son Haber'in birinci sayfası...

15-10-23-01kamu-001.jpg

Kamu Son Haber'in birinci sayfası için tıklayınız...

PERİŞAN HALE GELEN EMEKLİLER ERDOĞAN’A O HESABI HATIRLATTI

Yıllar önce simit parası üzerinden emekli maaşlarının azlığını eleştirip devrin iktidarına çatan Tayyip Erdoğan’ın 5 bin TL ikramiye açıklamasına simit hesabıyla karşılık geldi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yönetimi, bugün Ankara'da 2021 Tüm Emekliler Sendikası’nı ziyaret etti. Konfederasyon Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesiyle ilgili "Sabah, bir simit satılan yere gittiğimizde bir simit, bir çay, bir su toplam 46 lira. Bunu günde üç öğün üzerinden hesapladığımızda 138 lira yapıyor. Bir ay üzerinden hesapladığımızda yaptığımızda 4 bin 140 lira yapıyor. İşte müjde olarak verilen ve daha kasım ayının ortasında hesaba yatırılacak 5 bin liranın karşılığı sadece bir simit, bir su, bir çaydır" dedi.

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş ise "Bu 5 bin
TL'yi emekliler olarak asla kabul etmiyoruz hatta yadırgıyoruz ve diyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı ve yöneticiler, emekliler ile dalga mı geçiyorsunuz? Oynuyor musunuz"
diye tepki gösterdi.

4 BİN 140 TL ÖDEYECEK

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yönetimi ile konfederasyona bağlı sendika yöneticileri ve sendikaların şube başkanları, bugün 2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkezi'ni ziyaret etti. 2021 Tüm Emekliler Sendikası ile ortak düzenlenen basın toplantısında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kasım ayının ortasında sadece çalışan emeklilere 'ikramiye' olarak verilecek 5 bin TL eleştirildi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, bir kafede bir çayın 21, suyun 12, simidin ise 13
lira olduğunu ve toplamda 46 lira tuttuğunu belirterek, bir ay boyunca üç öğün simit, çay ve su satın alan bir kişinin toplam 4 bin 140 lira ödeyeceğine dikkat çekti.

Kütük, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı, ülkemizdeki 16 milyon civarında
emeklinin, 12,2 milyonun yararlanabileceği bir 5 bin lirayı bir kereye mahsus emeklilerimize verileceği yönündeki açıklamasıdır. İşin doğrusu, bu açıklamada daha da ilginç olanı 'sadece çalışmayan, ek iş yapmayan emekliler yararlanacak' dedi. Yani bundan yararlanamayan yaklaşık 4 milyon civarında emeklimiz var. Bunun daha vahim olan tarafı şudur: Sayın Cumhurbaşkanı, biz bu ülkede emeklilerimize, kamuda ya da özel sektörde bu kadar hizmet etmiş ve süresini tamamladıktan sonra kimseye muhtaç olmadan, kimseye el açmadan, herhangi bir ek iş arayışında bulunmadan ya da çalışmadan sürdürebilmek isteyen, sürdürme hakkı olan emeklilerimize yeterli olanağı sunamadığı içi bu emekliler şu anda çalışmak zorunda kalıyor dedi. Bu bir itiraftır. Şu anda iş arayan bulamayan milyonlarca emekli olduğunu biliyoruz. Çağdaş bir ülke emeklisini bu şekilde yaşamaya mahkum edemez. Çağdaş toplumlarda emeklilerin yaz döneminde istediği yerde tatil yapacağı olanaklara sahipken; bizim ülkemizde kamuda ya da özel sektörde emeklerinden sonra emekliye ayrılmış insanlarımızın, güzellikleri görememesini kamuoyunun takdirine ve vicdanına bırakıyoruz.”

Hasan Kütük, “Sayın Cumhurbaşkanı bize müjde veriyor. 16 milyon emeklilerin de Cumhurbaşkanı'na müjdesi var, diyorlar ki; eğer bizim ekonomik durumumuz düzeltilmezse 31 Mart'ta yerel seçimler var. Eğer gerçekten emeklilerin insan onuruna yaraşır bir ekonomik düzenleme gelmediği sürece biz de 16 milyon emekli, yarın sandıklara gittiğimizde öyle bir
müjde vereceğiz ki sandıklardan çıkan oy pusulalarından göreceğiz."
dedi.

Öte yandan KESK Sinop Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz ise, emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesine tepki gösterdi.

Gürbüz, "Zaten uzun yıllardır emeklilerimiz ve emekçilerimiz hak kayıplarına uğradılar. 7 bin 500 lira, 8 bin lira gibi, 10 bin lira gibi rakamlarla emekli maaşları alıyorlar. Ev kirasının yüzde 50’sini bile karşılamayacak durumda bu rakamlar. Bir de 5 bin lira veriyorsun, bu 5 bin lirayı da çalışan çalışmayan diye ayırıyorsun. Emeklilerimiz keyfinden çalışmıyorlar. Çalışmak zorunda bırakılıyorlar" dedi. Sayın Cumhurbaşkanı bize müjde veriyor. (ANKA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.