Kamu kurumları 52 bin personel alımı gerçekleştirecek

Kamu kurumları 52 bin personel alımı gerçekleştirecek
Eylül ayı itibariyle 52 bin 548 memur personel alımı gerçekleştirilecek. Bu alımlar KPSS'li ve KPSS'siz olarak iki farklı kategoride yapılacak.

Kamu kurumları, işçi, personel, memur ve askeri personel alımı için yeni ilanlarını yayımlamaya başladı. Toplamda 52 Bin 548 memur personel alımı gerçekleştirilecek.

EYLÜL AYINDA KAMU PERSONELİ ALIMLARINDA ARANAN ŞARTLAR

Eylül ayındaki kamu personeli alımlarında adaylarda bazı şartlar aranacaktır. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, görev yapmaya engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmama, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmama ve herhangi bir suç hükümlülüğünün bulunmaması gibi kriterler bulunmaktadır.

KPSS şartı ise bazı kamu alımlarında aranacak gerekliliklerden biridir. Eylül ayında yapılacak olan bazı alımlarda KPSS şartı olmayacak ve KPSS’siz memur veya personel alımları gerçekleştirilecektir.

Geçtiğimiz yıl yapılan KPSS’ye göre, kamu memuru alımlarında Lise mezunları için P94, Ön Lisans mezunları için P93 ve Lisans mezunları için P3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan alma şartı aranmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.