Kakaolu ıslak kek tarifi arayanlara ölçülü anlatım ‘Yiyen bir tabak daha isteyecek’

Kakaolu ıslak kek tarifi arayanlara ölçülü anlatım ‘Yiyen bir tabak daha isteyecek’
Misafir ağırlarken kolay ve leziz tarif arayanlara tam ölçülü kakaolu ıslak kek tarifi veriyoruz. 15 kişiye kadar tüketilebilen leziz ıslak kek nasıl yapılır?

Gün yapan kadınların vazgeçilmezi, çocukların rüyalarına giren leziz bir yiyecek alternatifi olan kakaolu ıslak kek tarifi kolay yoldan yapılabiliyor mu diye merak ediliyor. Tam ölçülü tarif arayanlar, bu enfes tatlı için detayları merak ediyor.

Misafirliğe gidildiğinde bile tüm yiyecekler arasında ilk istenen oluyor. Normal keki çok kuru bulanlar, kakaolu ıslak kek hayranı olarak anılıyor. Yapımı zahmetli gibi görünse de aslında çok kolay olan bu tarif için detayları sizin için hazırladık.

islak-kek-od9c-cover.jpg

Kakaolu ıslak kek tarifi 15 kişilik olur mu diye merak edenler de çok sayıda. Özellikle kadınların düzenlediği ‘gün’lerde sıklıkla tercih edilen bu yiyecek damaklarda hoş bir tat bırakıyor. Peki, kakaolu ıslak kek tarifi nasıl olur? O halde öncelikle malzemelerimizi verelim ve tarifimize başlayalım.

KAKAOLU ISLAK KEK MALZEMELERİ NELER?

Fotoğrafı görüldüğünde bile ağızları sulandıran kakaolu ıslak kek için malzemeler iki türlü hazırlanıyor. Kek için malzemeler ayrı sayılırken ıslak kekin sosu için ayrı malzemeler bir araya getiriliyor. O halde kakaolu ıslak kek tarifi malzemeleri şöyle:

KEKİ İÇİN:

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

3 adet yumurta

2/3 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağında biraz az)

2 çorba kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

SOS İÇİN:

1 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı kakao

Malzemeleriniz hazırsa kekinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Kakaolu ıslak kek tarifi kolay yoldan nasıl yapılabilir? İşte püf noktalarıyla birlikte detaylar geliyor.

kek.jpg

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Aşırı leziz, iştah kabartıcı kakaolu ıslak kek tarifi için öncelikle yumurta ve şekeri elinize almanız gerekiyor.

Bu iki malzemeyi birbiriyle karıştırıp 7 ya da 8 dakika boyunca çırpmanız gerekiyor.

Bu karışıma süt ve sıvı yağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından bir elekten geçirerek kakao, un, kabartma tozu, vanilya malzemelerini karışıma ekleyin. Bu karışımı iyice karıştırın.

Diğer yandan bir kare borcamı yağlayın. Az önce hazırladığınız karışımı bu borcamın içerisine dökün.

Artık pişirme işlemine geçebilirsiniz. Altlı üstlü 170 derece ısıtılmış fırına koyarak 40-45 dakika pişmeye bırakın.

Artık sosun yapımına geçebilirsiniz.

Sos için saydığımız malzemeleri küçük bir tencere içerisinde kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Şeker eridiğinde altını kapatabilirsiniz.

Fırından pişmiş şekilde çıkan kekinizi ve sosunuzu ılınması için kenara alın, ardından kare kare kesin. Kenarda duran sosunuzu da ılındığına eminseniz kekinizin üzerine dökün.

Artık kekiniz hazır. Üstünü süsleyerek servis yapabilirsiniz.

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ PÜF NOKTALARI

Malzemelerinizin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Bu şekilde daha iyi kabarır.

Kekinizin sosunu ocakta ısıtırken kaynatmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca kek ve sos soğuduktan sonra birleştirilmelidir. Yoksa kek kuru kalır.

Kekin sosu tamamen çekmesi için mutlaka sosu dönmeden önce dilimlemelisiniz.

Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.